Festivalul Babel FAST, care are loc sub Înaltul Patronaj al Prim-Ministrului României, o distincție rar acordată evenimentelor culturale. Directorul Teatrului Tony Bulandra, Mihai Constantin Ranin, este apreciat pentru contribuția sa la revitalizarea culturii în Târgoviște. Această recunoaștere subliniază importanța culturală și artistică a orașului în peisajul național și internațional.

Scrisoare de felicitare din partea Cancelariei Prim-Ministrului către domnul Mihai-Constantin Ranin

Scrisoare de felicitare din partea Cancelariei Prim-Ministrului către domnul Mihai-Constantin Ranin

Patronajul Prim-Ministrului nu se acordă doar evenimentelor culturale, ci și celor legate de domenii precum tehnologia și sustenabilitatea, evidențiind angajamentul României pentru dezvoltare și progres. Festivalul Babel FAST primește astfel recunoașterea oficială a Guvernului României, demonstrând impactul și relevanța sa la nivel național și internațional.

Articolul din Oficial Media (Festivalul Babel FAST primește un răspuns istoric – A 12-a ediție se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Prim-Ministrului României) include și o scrisoare de felicitare din partea Cancelariei Prim-Ministrului către domnul Mihai-Constantin Ranin, președintele Festivalului Babel, apreciind eforturile sale în organizarea acestui eveniment de prestigiu. Această recunoaștere oficială consolidează statutul festivalului și îl plasează într-un context mai larg de dialog internațional și de promovare a culturii românești.

Domnului Mihai-Constantin RANIN, Manager al Teatrului „Tony Bulandra” ,

Președintele al Festivalului Babel

”Stimate Domnule Președinte,

(….)Pe această cale, dorim să vă felicităm pentru inițiativa de a organiza un eveniment la nivel internațional, ca platformă de dialog multilateral care să promoveze rolul României în procesul de întărire și consolidare a parteneriatului socio-cultural, luând în considerare miza relevantă pentru țara noastră.

Avem convingerea că, prin oferirea Patronajului Guvernului României, Cancelaria Prim-Ministrului va contribui astfel, din perspectivă instituțională, la poziționarea țării noastre ca actor implicat și relevant la nivel regional, european și global(…)

Cu deosebită considerație,

Alexandru-Mihai Ghigiu

Sef al Cancelariei Prim-Ministrului