Dublin

Dublin- Adrian Melicovici alaturi de ambasadoarea Manuela Breazu in Irlanda

Ceremonia de premiere – Distincțiile revistei Itaca pentru Cartea anului 2015 a avut loc pe 16 iulie în Dublin, Irlanda. Anul acesta au primit distincția pentru Cartea anului 2015 autorii Adrian Melicovici (Italia) la categoria proza cu volumul ”Secretul Uriașului 160” și Raul Sebastian Baz (Germania), poezie cu volumul ”Cartea pedepsirii”.

În cadrul evenimentului au avut loc lansări de carte tipărită la Editura Singur, precum și a volumului colectiv de poezie irlandeză contemporană “Blackjack”, volum bilingv, care include 20 de poeți irlandezi. Cristina Marinescu Țărean, a încheiat ceremonia cu un program artistic de muzică populară românească.

Adrian Melicovici, câștigătorul ediției de anul acesta, ne-a oferit câteva detalii despre lansările de carte ce au făcut parte dintr-un turneu european si despre planurile de viitor:

”Turneul meu european de anul acesta a cuprins lansări de carte la Bruxelles în 6 martie și la Paris în 28 mai. Am prezentat volumele ”Pribeag pe drumul viselor”, proiectul expeditie SPERANȚA UNUI VIS și ultimul roman publicat despre Moreni, SECRETUL URIAȘULUI 160, unul care s-a dovedit a fi și căștigător. În urma premiului oferit de revista Itaca pentru Cartea anului 2015, Editura Singur, condusă de Doru Dăncuș, mi-a republicat cel mai bun roman al meu, ECOURI DIN SODOMA ȘI GOMORA.

Legat de Bruxelles, organizatorii au trimis emailuri și către primăriile din Târgoviște și Moreni însă mi s-a spus că nu au primit niciun răspuns la vremea respectivă, așa că pentru Paris am solicitat să nu se mai insiste, mai ales că aici în presa italiană am fost destul de solicitat, iar expediția până la Roma din 2012 unde am mers pe jos a fost foarte apreciată. Abia anul acesta am aflat cât de urmărit am fost de ziariștii străini care au monitorizat expediția mea chiar de la fața locului și au rămas impresionați. Mai mult, într-un material pentru presa franceză, jurnalistul Gabriel Mihai de la Impact European a demontat punct cu punct toate neadevărurile spuse despre mine la Târgoviște de unii jurnaliști de partid care nu au crezut niciodată în adevărul parcursului meu pe jos. Însă cel mai important este faptul că s-a vorbit în toate aceste orașe europene despre Moreni și Târgoviște. Pentru anul viitor sunt prevăzute lansări de carte în Elveția, Spania (Cordoba) cu sprijinul Parlamentului regional din Andaluzia și al unor asociații românești conduse de doamna Gabriela Stan Vasilescu, inclusiv Asociația Traian-Decebal.”

 

adi

Momentul primirii trofeului Distincțiile Revistei Itaca, de la Doria Șișu și Viorel Ploeșteanu.

doru

Doru Dăncuș, fondator al Editurii Singur și coorganizator eveniment al Distincțiilor Revistei Itaca de la Dublin

adi3

Florina Sava, prim colaborator al Ambasadei romane din Dublin si ministru plenipotentiar, prezenta la evenimentul din Dublin

adi4

Emanuel Pope, din Anglia, cofondator Itaca si autorul volumului SUNTEM CAMELEONI publicat la Dublin

adi5

Standul Editurii Singur de la Dublin, nenumarate titluri, inclusiv ale autorului Adrian Melicovici

adi1 adi2