Andreea Tănase, angajată a Teatrului Tony Bulandra, a câștigat Premiul pentru cea mai bună actriţă, secţiunea individual la Gala Tânărului Actor, HOP, 2018, desfășurată la Costinești, între 3 și 6 septembrie, informează într-un comunicat de presă teatrul târgoviștean.

De-a lungul timpului, Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște a repurtat o seamă de victorii prin participări la festivaluri naționale și internaționale, prin turnee în străinătate și cronici apreciative. Bucuria este la fel de mare când artiști din colectivul teatrului duc renumele acestuia mai departe prin calitățile lor și experiența acumulată.
Andreea Tănase, o actriță complexă, cu un curaj scenic aproape nebunesc, a reușit să impresioneze juriul Galei HOP, format din Felix Alexa – regizor, Roberto Bacci – regizor, Florin Piersic Jr. – actor, Anca Sigartău – actriţă, Cosmina Olariu – actriţă (câştigătoarea Premiului „Ştefan Iordache”, ediţia 2017). Momentul pe care l-a prezentat s-a numit „Cine sunt Eu?” și a fost inspirat din Unul, niciunul și o sută de mii de Luigi Pirandello.

Când m-am născut am fost botezată de asistentele de la maternitate cântăreața, pentru că aveam o voce pe care nu-mi era jenă să o folosesc. Când am mai crescut puțin, îmi luasem deja în serios destinul și-mi înființasem o trupă cu care dădeam spectacole în spatele blocului; cântam la spray în fustiță evazată și mă simțeam ca o stea. Pe la 11 ani am fost atinsă de prima criză existențială: am aflat că sufeream de afonie – și atunci am hotărât să devin designer vestimentar, apoi arheolog, mai târziu politician și, într-un final, actriță. În mod logic, am dat admitere la Facultatea de Filosofie ca în anul al treilea să dau și la regie de teatru la UNATC, să intru și să am o discuție serioasă cu profesorul meu de an care să-mi sugereze finuț să mă duc odată… Mi am făcut bagajul, mi-am pregătit cel mai nepotrivit repertoriu, am dat, am intrat și iată-mă azi într-un final, cântăreața ratată sub haină de actriță în căutarea vocii din maternitate!” a declarat Andreea Tănase pentru galahop.ro.

Este absolventă a secției de Actorie din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Facultatea de Teatru și Televiziune, clasa conf. dr. habil. Miklos Bacs, lect. univ. Irina Wintze, asist. drd. Camelia Curuțiu. Înainte de Actorie, a studiat, totodată, filosofia culturii la Facultatea de Filosofie din București.

În 2016, a fost nominalizată la Premiile UNITER, în secțiunea Debut, pentru rolul Samira din spectacolul Balcanicele, pus în scenă de Alexander Hausvater la Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte.

Actrița Andreea Tănase uimește de fiecare dată prin intensitatea interpretării și bucuria de a fi pe scenă. Cele mai noi producții în care o puteți vedea jucând la Teatrul Tony Bulandra sunt Patima roșie, după Mihail Sorbul, în regia lui Gelu Badea și Carmen, după Prosper Mérimée, în regia lui Suren Shahverdyan.