„BALLETISSIMO” Gala extraordinară  de balet şi dans contemporan pentru copii, a ajuns la a VI-a ediţie.

DANIELA ROTARI BALLET DANCE STUDIO va prezenta GALA extraordinara de balet clasic, dans de caracter, jazz  şi dans contemporan pentru copii ‘’ BALLETISSIMO’ , ediţia a VI- a, la Teatrul Municipal „TONY BULANDRA”, pe data de  22 iunie, de la ora 17.

Baletul „COPPELIA” , este subiectul  galei  BALLETISSIMO  din acest an. In prima parte copiii de la nivelul  începător  de pregătire vor prezenta momentele coregrafice învăţate, urmati , în partea a doua a galei, de  elevi mai experimentaţi care,  vor prezenta variaţii clasice din baletele PAQUITA, DON QUIJOTE, FRUMOASA DIN PĂDUREA ADORMITĂ, CIPOLLINO, COPPELIA, CORSARUL, SPĂRGĂTORUL DE NUCI, momente coregrafice unice de dans contemporan, modern jazz, dans de caracter, folklor naţional şi internaţional. Iar  a treia parte a evenimentului este consacrată punerii în scenă a secvenţelor,  din cele trei acte,  din Baletul „COPPELIA” pe muzica lui Léo Delibes, şi  pe coregrafia dansatorului, istoricului şi coregrafului rus Serghei Vikharev.

Prezenţa  la eveniment al Maestrului ALIN GHEORGHIU , Consilier Onorific  al Operei Naţionale Bucureşti, maestrul de balet al ONB  şi  prim- balerin al ONB, va fi o altă surpriza plăcută a evenimentului. Copiii vor fi premiaţi de Maestrul Alin  GHEORGHIU pentru eforturile depuse în anul academic 2020 – 2021 şi încurajaţi să-şi dezvolte şi mai mult aptitudinele de viitori  balerini, atât la nivel de amatori, cat şi la nivel de pre-profesionişti.

MIRCEA SILAGHI, actor  la Teatrul Municipal „TONY BULANDRA”, va fi prezentatorul galei „BALLETISSIMO” din acest an.

DANIELA ROTARI BALLET DANCE STUDIO este o şcoală de balet, dans de caracter,  jazz şi dans contemporan înfiinţată în luna octombrie în anul 2012, cu un palmares bogat de premii  naţionale şi internaţionale.  Care are ca obiectiv dezvoltarea  potenţialului emoţional, cognitiv, motric şi gustul estetic la copii prin arta coregrafică de la o vârstă fragedă de 3 ani. . Cursurile de balet academic sunt predate după metoda de predare  Vaganova, elevii având astfel posibilitatea de a se pregăti la un nivel înalt atât din punct de vedere al culturii generale, cât și al baletului. Programul și disciplinele de studiu sunt adaptate specificului fiecarei vârste și particularităților individuale ale copiilor. Cerințele sunt corelate cu nivelul mental și afectiv al copiilor care vin să studieze baletul clasic, dansul de caracter, modern jazz şi dansul contemporan.

Directorul şcolii,

Daniela Rotari

Profesor licenţiat în pedagogia dansului la UNATC „I.L.CARAGIALE ” BUCUREŞTI

Comunicat de presă