Oficial Media a fost prezentă la Parada Festivalului Babel, cea care a debutat aseară de la ora 21.00 în Parcul Chindia, la putin timp după ce s-a încheiat spectacolul ”Pasărea de Foc”, de Irina Niculescu și John Lewandowski, cel care a dat startul unei noi ediții a Festivalului Artelor Spectacolului la Târgoviște.

Ne-am regăsit cu toții în Parcul Chindia, la Teatrul de Vară, de unde am plecat pe străzile Târgoviștei în mare FAST împreună cu voluntarii festivalului, invitații din străinatate și aici menționăm Iran, Kazahstan, Algeria, Germania și Ungaria, precum și tot staff-ul tehnic și artistic la Festivalului.

Implicată în organizarea paradei, am rugat-o pe actrița Camelia Varga să ne spună câteva cuvinte despre tema paradei, impactul pe care l-a avut asupra târgoviștenilor și despre toți cei care au adus teatrul de pe scenă, pe străzile fostei capitale domnești.

Parada BABEL trezește orașul la marea sărbătoare …ea se face în F.A.S.T, cum spune directorul TTB, Mc Ranin. Anul acesta, tema paradei a fost – Culoarea – însoțită de tema Festivalului – Sunetul – Însă cele mai frumoase sunete au fost glasurile copiilor, ale voluntarilor care strigau de parcă doreau să se audă în toate zările, „Babel, Babel 2017”.

GALERIE FOTO PARADA BABEL 2017

Ce este mai frumos, decât atunci când vezi suflete generoase, care oferă bucurie și multă dragoste spectatorilor. Organizarea paradei nu a fost una grea, pentru că a fost o muncă de echipă. Împreună cu Hugo, am reușit să organizăm copiii, în asa fel încât să vă bucurați de parada pe care Teatrul Tony Bulandra v-a oferit-o. Scenografia Paradei a fost realizata de regizorul Mc Ranin, un cocktail de culori, care i-a atras pe spectatori sa ne însoțească pe întreg traseul. A fost ceva mirific, plin de energie, de care nu mi-am dat seama decât în momentul în care am privit parada și pe copiii mei, -cum le spun eu voluntarilor festivalului, de care ma ocup anul acesta,- ca un spectator.

Mulțumim invitaților din Iran, Kazahstan, Algeria și Germania. Mulțumim celor care ne sunt aproape, de fiecare dată, Corului Appassionato Târgoviște, Lupilor albi și nu numai. Mulțumim tuturor târgoviștenilor care au participat la parada, cu mic, cu mare și care ne-au daruit, ca un feed-back, -al muncii noastre, organizatori și copii-, bucuria, entuziasmul și sufletul lor exprimat și prin aceste cuvinte: ” Vă mulțumim că ne-ați dăruit așa ceva!”

Acestea sunt aplauzele voastre, dragi târgovișteni, pentru noi, Teatrul Tony Bulandra și invitaților la festival! Multțumim! Acesta este doar începutul. Urmează  10 zile de sărbătoare, prin muzică, spectacole, divertisment!

Tineți aproape, Festivalul International Babel 2017 a început!!!” (Camelia Varga)

Află programul complet al evenimentelor de AICI