Ca în fiecare an, Oficial Media și revista Artele Spectacolului vă aduc în atenție pe perioada Festivalului Babel, opiniile și punctele de vedere ale invitaților noștri, artiști, organizatori, voluntari și oricine dorește să-și lase amprenta în călătoria fascinantă prin lumea BABEL.

Aflat la ediția a VIII-a, Festivalul Babel este unic în lume prin diversitatea culturală pe care o promovează, prin atitudinea constructivă pe care o are în a lega prietenii și rețele de teatru pe care vrea să le dezvolte în întreaga lume. Anul acesta sunt prezente 26 de țări de pe patru continente. Astăzi ne-au vorbit despre experiențele lor patru eleve, voluntare în cadrul festivalului Babel.

Vă așteptăm să dăm viață cuvintelor!

”Pentru mine Babel reprezintă cea mai diversificată experiență, plină de un amalgam de trăiri. Toate evenimentele sunt unice, încărcate de energie pozitivă și bucurie. Printre toate acestea, parada a fost cel mai spectaculos moment, ce a oficializat deschiderea acestui eveniment”. (Popescu Bianca, 17 ani)

”Babel reprezintă festivalul tuturor artelor, în care mă regăsec datorită lipsei barierelor culturale, etnice, religioase. Comuniunea tuturor oamenilor care fac posibilă existența acestui festival este măgulitoare. Parada de deschidere fiind locul si momentul în care varietatea a explodat. Energia emanată nu se poate descrie în cuvinte.”  (Iacob Andreea, 16 ani)

”Babel mi-a oferit oportunitatea de a participa la parada, unde m-am distrat. Spectacolul oferit de torțe și artificii a fost minunat. Este o oportunitate imensă să te afli înconjurat de atâția oameni minunați din atâtea țări.” (Vasile Doriana, 16 ani)

”Deschiderea festivalului a fost una uimitoare, deoarece a început cu o piesă de teatru magnifică, Carmen. Aceasta ne-a oferit o experiență unică. Coregrafiile au fost spectaculoase, la fel și partea tehnică. M-a impresionat faptul că această piesă a avut atât de mult dans. Și a fost uimitoare scena cu ploaia.” (Voicu Andreea, 16 ani)