PREMIERA: STEAUA FARA NUME – „O comedie grea despre moravuri usoare”, definitie data de Chris Nedeea, regizorul acestui spectacol.
Joi, 3 martie, AVANPREMIERA si vineri, 4 martie, de la ora 19:00, PREMIERA spectacolului ”Steaua fara nume”, de Mihail Sebastian, regia Chris Nedeea, la Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra din Targoviste.
Cristi Iordache: Sa-mi spui cate ceva despre cum a inceput proiectul, cine s-a gandit la asta, cine a ales.
Chris Nedeea: Proiectul asta a inceput, cel putin pentru mine, acum trei ani de zile. Am discutat cu domnul Ranin la un moment dat vis-à-vis de ce se poate face, iar lui i s-a parut interesant la vremea aceea. In aceasta vara si-a amintit de proiectul asta, a revenit si a facut propunerea de a-l si materializa in stagiunea proiect.
C.I.: Am vazut afisul cu Sebastian Balasoiu. E protagonistul piesei?
C.N.: Cred ca este unul dintre rolurile cele mai nimerite pentru Sebastian Balasoiu. Efectiv cred ca a fost scris pentru el, pentru ca cine il stie pe Sebastian isi da seama de asta.
C.I.: Cand s-a facut distributia?
C.N.: Asta vara prin august. Distributia a iesit de la sine, adica avandu-l pe Balasoiu, de la el a pornit in jos, piramidal, ca sa zic asa si s-au orchestrat foarte bine, mai ales cand e vorba de Cristina Dumitra, care e seful garii. Cine nu o stie pe Cristina Dumitra o sa aiba un soc. Nu au vazut impiegat pana acuma si sef de gara mai dur ca si Cristina.
C.I.: Intr-o propozitie, ce oferi publicului, acum, in martie?
C.N.: O comedie despre moravuri. Comedie grea despre moravuri usoare.
Regizorul Chris Nedeea revine la Târgoviște cu o montare inedită a unui text clasic al dramaturgiei românești – „Steaua fără nume” de Mihail Sebastian. Această dramă este una din cele mai apreciate piese din repertoriul dramatic românesc, vorbind despre micile miracole de o zi care pot avea loc într-un orășel de provincie, despre dragoste și despre stele…
Viziunea lui Chris Nedeea aduce un aer post-modern acestui spectacol, provocând pe îndelete majoritatea convențiilor teatrale asociate dramelor de început de secol 20, de la genul personajelor, la decoruri și lumini. Pregătiți-vă pentru o experiență unică, în care umorul, dramatismul și poezia se îmbină de minune.
Acest spectacol intră în noul program al Teatrului Tony Bulandra, intitulat „Texte Interbelice”. Mircea Laslo
Distribuția:
Mona – Antonia Ionescu
Miroiu – Sebastian Bălășoiu
Udrea – Cătălin Mareș
Domnișoara Cucu – Ioana Farcaș
Grieg – Bogdan Farcaș
O elevă – Ana-Maria Cucută
Șeful gării – Cristina Dumitra
Ichim/Conductorul – Andreea Tănase
Pascu/Un țăran – Camelia Pintilie