Calea Luminii Targoviste. Târgoviștenii se pregătesc zielele acestea pentru sărbătorile pascale, așa cum înțelege fiecare dintre noi să întâmpine un nou prag spiritual pe care îl atingem în fiecare an odată cu Invierea Mântuitorului. Și pentru a le fi mai ușoară apropierea de Dumnezeu, aceștia au în plus o sărbătoare aparte a luminii. Au primit în dar, de 18 ani, o Cale a Luminii, un eveniment de suflet și o tradiție care mobilizează întreaga comunitate din Municipiul Târgoviște.

calea luminii targoviste

Astăzi a avut loc la Primăria Târgoviște o conferință de presă prin care s-a lansat invitația de a participa cu toții la Calea luminii, eveniment inițiat de pictorul Mihai Șerbănescu în anul 1999. Manifestarea a fost preluată de-a lungul timpului și de alte orașe, primind de asemenea aprecieri si din afara tarii.

calea luminii targoviste

Atunci cand Margareta Nistor a venit din proprie initiativa sa vada ”Calea Luminii”, mi-a spus ca a calatorit mult prin lume, dar numai in Romania se putea intampla asa ceva si numai in capitalele domnesti.” (Mihai Șerbănescu)

Calea Luminii Targoviste. Joi, 13 aprilie 2017, de la ora 20.30 la Catedrală Mitropolitană, târgoviștenii sunt așteptați la Calea Luminii, dar pot veni și mai devreme de la 18.30, dacă vor să ofere o mână de ajutor alături de voluntarii de la Comitetele parohiale din Targoviste care se vor ocupa de aprinderea lumânărilor. Înainte de Calea Luminii, creștinii sunt așteptați la Denia celor 12 Evanghelii care va începe la ora 17.00. De la ora  20.30 va fi prezent si Inalt Preasfintia Sa, Mitropolitul Nifon.

”Un eveniment special, unic in Romania. Lumina înseamnă speranță, înseamnă viață, este un prilej de împăcare cu cei din jurul nostru și cu noi înșine, un prilej de meditație. Dincolo de aprinderea lumânărilor, simbolistica este foarte importană, se produce o sacralizare a spațiului urban. Prin prezența bisericii și binecuvântarea pe care o dă acestui eveniment, simbolistica este mult mai importantă și invităm toți târgoviștenii să participe ca în fiecare an, atât la evenimentele religioase cât și la Calea Luminii, care insuflețește ca de fiecare dată Municipiul Târgoviște.” a declarat primarul orașului, Daniel Cristian Stan.

La conferință au fost prezenți și Ionuț Ghibanu, vicar eparhial, Mihai Șerbănescu inițiatorul evenimentului, viceprimarii municipiului Târgoviște, Monica Ilie și Cătălin Rădulescu.