Richard al TreileaTeatrul Tony Bulandra este onorat să anunțe cel mai nou proiect teatral propus Târgoviștenilor: cea mai cunoscută tragedie istorică a lui Shakespeare, „Richard al III-lea” va deschide stagiunea 2015-2016 la Târgoviște.

Suntem siguri că vă amintiți cu drag spectacolul „A Douăsprezecea Noapte”, în regia lui Di Trevis, care a deschis stagiunea trecută – a fost una din cele mai iubite comedii de pe scena teatrului nostru, și vă mulțumim pentru reacțiile pozitive pe care le-ați avut. Ceea ce probabil că nu știați este că Di Trevis, prima femeie-regizor de la Royal Shakespeare Company și de la Teatrul Național din Londra, s-a îndrăgostit de echipa de actori de la Tony Bulandra; încă nu terminase bine munca la „A Douăsprezecea Noapte”, că se și hotărâse să revină, pentru a monta „Richard al III-lea”.
Di este aici, și asta înseamnă foarte mult pentru Târgoviște, în plan cultural. Femeia care l-a antrenat pe Gary Oldman a ales să-și clădească o relație pe termen lung cu noi – Teatrul Tony Bulandra este în tratative continue și amicale cu Royal Shakespeare Company, probabil cel mai important teatru din Marea Britanie; Târgoviștea este un spațiu despre care se vorbește la Londra, în mediul teatral.

Citeste si DI TREVIS BETWEEN ACTING, DIRECTING, PALESTINE AND TARGOVISTE

Credem că „Richard al III-lea” va fi un spectacol care i se potrivește foarte bine fostei Capitale; poate că este mai puțin evident la prima vedere, dar unul din personajele principale ale textului Shakespearian este însăși Anglia, cu istoria ei cutremurătoare, zbuciumată, șocantă și mai presus de toate, vie și vitală. Târgoviștea vibrează în continuare cu o istorie la fel de relevantă și de spectaculoasă, iar povestea unui rege controversat nu are cum să nu fie aproape de inimile noastre.
Distribuția este finalizată, în urma unui casting de un succes surprinzător până și pentru teatru, dat fiind faptul că a avut loc în 17 August, în plin sezon estival. S-au prezentat în jur de optzeci de actori din întreaga țară, iar în urma unei selecții care a durat două zile, personajele lui Shakespeare au fost distribuite! Firește că în primul rând au fost distribuiți actorii teatrului nostru; actorii externi au venit în completare, dat fiind numărul mare de roluri ale piesei. Acest lucru dovedește forța creatoare a artiștilor din teatru. Repetițiile au început de zece zile.

Vă așteptăm așadar la deschiderea stagiunii 2015/2016 și vă mulțumim!