cutia pandorei1

www.oficialmedia.com Punctum

Vineri, 20 noiembrie teatrul „Alexandru Davila”din Piteşti  a găzduit debutul celei de-a XIX-a ediţii a „Festivalului internaţional al teatrului de studio”. Pe scena teatrului piteştean vor juca actori din mai multe ţări din zona balcanică iar miercuri, 25 noiembrie festivalul se va incheia cu premierea castigatorilor. Echipa Oficial Media se afla la festival si le ureaza succes colegilor nostri.

Update 18.30 – Foto Teatrul Alexandru Davila Pitesti

In seara aceasta, Teatrul Tony Bulandra din Targoviste va fi prezent in festival cu spectacolul ”Punctum” in regia Mariei Chirilă. În distribuție: Sebastian Marina și Cătălin Mareș, Light design: Oana Caibăr, Sunet: Andrei Mihai

”Punctum” este un spectacol cum nu s-a mai văzut niciodată pe scena Târgovișteană, și probabil nicăieri în țară. Este poate cel mai contemporan concept teatral montat vreodată în România, înscris într-o paradigmă culturală care a cuprins cinematografia, literatura și nu în ultimul rând muzica modernă într-o măsură copleșitoare – ideea artei de anticipație post-apocaliptică. Această idee nu a permeat și arta teatrală, cel puțin nu în România, însă acum, spectacolul Cristinei Maria Chirilă reușește acest prim pas extrem de important, și îl reușește magistral.
Textul, scris de Cristina Maria Chirilă, oferă o situație limită extraordinară și pune o serie de întrebări imposibile – se mai pot numi „oameni” ultimii doi bărbați rămași pe Pământ? Sau devin… altceva? Bântuind disperați ruinele unei civilizații deja străine modului nostru de gândire, ce mai este normal? Care impulsuri ar mai putea fi considerate tabu? Cât de mare poate deveni presiunea memoriei și a singurătății?

cutia pandorei

www.oficialmedia.com Punctum