Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște a găzduit in ziua de Dragobete, proiecția filmului ”Întoarcerea magilor”, in regia lui Ioan Cărmăzan. Am fost prezenți la eveniment, așa cum de câțiva ani încercăm să nu ratăm nicio manifestare culturală pe care teatrul târgoviștean o aduce pe scenă, tocmai pentru a vă transmite, dumneavoastră, cititorilor, emoția și împlinirea că ne putem bucura încă de o lume în care vorbim cu sufletele, cu frumosul, cu talentul, cu dragostea și devotamentul.

Am fost întâmpinați încă de la intrarea în teatru de actrița Ana Maria Carablais, cea care interpreateaza rolul cald al Paulei.  Ne-a mărturisit emoționată că i-ar fi plăcut să fie prezent la Targoviste și regizorul Ioan Cărmăzan, însă nu a putut ajunge din motive personale. Am rugat-o pe Ana Maria Carablais să ne împărtășească din povestea filmului și urmărindu-i ochii mari și negri ne întrebam daca așa arată magii?

Oficial Media: Cât timp au durat filmările și în ce locatii din tara?

Ana Maria Carablais: Mai mult de o lună au durat filmările. Anul trecut în toamnă a avut loc premiera la București la Muzeul Țăranului Român. Ne-am plimbat în foarte multe locuri de poveste din țară. În special în zona Dobrogei, București, Sinaia.

OM:Povestește-ne câteva lucruri despre film..
AMC: Filmul îmi este tare drag, nu mai știu exact la a câta colaborare sunt cu domnul Cărmăzan. Am citit scenariul și m-a căștigat total. Nu atât personajul meu cât ideea inspirată de scenariu, care este o radiografie a sufletului. Sunt toate sentimentele umane adunate într-o oră cât durează filmul, și pe lânga asta are umor și este foarte condensat.
Are un mesaj dulce, pozitiv, nu neapărat mistic.

OM: Cum a fost colaborarea cu colegii de platou și cu regizorul?
AMC: Foarte buna. În general a fost o atmosferă plăcută, am fost ca o familie, petreceam timp îmreună înainte de filmări, nu întotdeauna găsești acest lucru la o echipă de filmare. Au fost și doi actori copii iar de fetița din film m-am apropiat foarte tare, imi este dragă; ne-am regăsit cu aceeași afecțiune și după ce am terminat filmările. Cu domnul Cărmăzan, anul acesta se împlinesc 10 ani de când ne cunoaștem. Eram în facultate și acum suntem deja la a treia colaborare. În curând va fi gata si un lungmetraj filmat înainte de ”Întoarcerea magilor”.

OM: Între film și teatru ce preferi?
AMC: Refuz că răspund la această întrebare (râde). Ador filmul, este ceva care s-a întâmplat…pe când teatrul este mereu viu, mereu acum, mereu cu publicul, ai un feedback permanent. Și da, trebuie să recunosc că am o mai mare lejeritate în film, mă simt mai comod.

OM: La ce se pot aștepta cei care vor veni să vadă filmul?
AMC: Să vină cu inima deschisă în primul rănd, că de fapt despre asta este vorba, când vii cu inima deschisă poti să observi semnele, să cunoști mai bine oamenii…Nu uitați să credeți în minuni!

Camelia Varga ni s-a alăturat în timpul interviului cu Ana Maria Carablais și ne-am îndreptat curiozitățile și către ea. Entuziasmată, la fel de emoționată deoarece era pentru prima dată când vedea filmul, Camelia Varga a privit întâlnirea cu regizorul ca pe o ”minune”. Acele momente unice pe care le trăim alături de oameni și care ne pot schimba viziunile despre viață sau chiar destinele.

Oficial Media: Camelia, câteva cuvinte despre ”Întoarcerea magilor”?

Camelia Varga: Este primul meu film de lungmetraj. Personajul meu se numește Nidala, dacă vom citi invers ne reiese Aladin, el este cel care dăruiește care este volubil, generos, care face minuni prin sufletul lui. Filmul aduce ca mesaj speranța, credința în Dumnezeu, iubirea, și modul în care mergi mai departe și indiferent cât îți este de greu, dacă ai încredere se pot întâmpla minuni.

OM: Tu ce alegi între teatru și film?
CM: Ador teatrul, dar acum îmi doresc să fac și film din ce în ce mai mult, și dacă Dumnezeu va dori se va realiza. Eu sunt volubilă ca și temperament, când sunt pe scenă, pe când filmul este mult mai cenzurat. Dar îmi place foarte mult și filmul.

OM: Care a fost relația cu regizorul, producatorul?
CM: Am jucat foarte mult cu domnul Mălaimare, și am învățat ce înseamnă modestia, generozitatea, niciodată nu m-a privit ca pe cineva care este la început de drum, ci ca pe un coleg. Iar în ce privește regia cu domnul Cărmăzan, pentru mine a fost, o minune întâlnirea cu dânsul. Când mi-a propus să joc în film a fost o mare surpriză pentru mine. La fel și cea cu producătorul, domnul Titi Popescu.

Lorena Iordache: Dacă ai putea asocia o culoare filmului, care ar fi aceea si de ce?
CM: Acum pe moment voi spune albastru, pentru că avem afișul lângă noi; albastru tocmai din cauza sufletului senin și a iubirii pe care e important să o emanăm de fiecare dată. Iar personajul meu care este actor, este jucaus și magician, l-aș putea asemui cu culoarea nidalei…cred ca este auriu sau lumină.

VEZI GALERIE FOTO!

Întoarcerea magilor

Regia Ioan Carmazan

Distribuția: Mihai Mălaimare, Ana Maria Carablais, Camelia Varga, Florentina Tănase, Nicodim Ungureanu, Sara Rahel Stan, Valentin Popescu, Ion Bechet

Echipa de Filmare: Scenariu: Denis Dinulescu; Producător: Constantin (Titi) Popescu; Imagine: Silviu Stavilă; Muzică: Mircea Florian; Montaj: Corina Stavilă; Sunet Mihai Bogos