IMG_5921

Dragi citiori, revenim astăzi cu un nou material care vă aduce în atenție opiniile liber exprimate ale celor care au participat în Festivalul Babel 2016. Inițiativa ne-a aparținut și sperăm ca v-ați bucurat alături de noi de fiecare opinie în parte, înțelegând și mai bine faptul ca acest festival de teatru are o importanță deosebită în inimile tuturor celor care s-au implicat de câtiva ani în organizare, sau au rămas doar spectatori. Cu toții au vorbit despre impactul multicultural pe care îl au invitații straini, de modul în care este animat orașul Târgoviște, de propria lor dezvoltare în materie de cunoaștere artistică și mai ales de continuitatea pe care si-o doresc cu toții.

Nouă nu ne rămâne decăt să va ținem la curent cu ultimele noutăți în materie de BABEL FAST și nu uitați sa ”hrăniți” frumosul din voi prin cultura, prin arta, prin tot ce înseamnă expresie sufletească ce manifestă CREAȚIA.

BABEL FAST OPINII

Raluca Andreeescu

Sub bolta frumosului, copii, părinți și bunici deopotrivă și-au deschis larg ferestrele sufletelor și au contemplat surâzatori momentele deosebite ale Festivalului Internațional al Artelor Spectacolului BABEL care, în zbuciumul cotidian al Târgovistei, a inceput să prindă rădăcini tot mai adânci.

Generațiile de ieri și de azi si din diferite colțuri ale lumii ,,și-au dat mâinile” și anul acesta, reîterând ideea că arta unește indiferent de limbă, de religie ori de culoarea pielii.

Ne plecăm in fața Domniilor Voastre, a celor care prin talent, devotament și perseverență reușiți în ciuda tuturor impedimentelor, să vă ridicați la nivelul așteptărilor noastre, ale iubitorilor de teatru, muzică, dans, brodând în spectacole magnifice particularitățile fiecarui stat participant și ilustrând povești de viață care să atingă spectatorii și să dăinuie peste timp.

La cât mai multe ediții, la fel de reușite!

dieter4

Rizea Lavinia-Ludmila, 16 ani, elev, România

BABEL FAST de anul acesta mi-a oferit ocazia de a vedea viața ,,din spatele scenei” și șansa de a cunoște mai bine frumoasa lume a teatrului. În cele câteva zile de la incepera festivalului am întâlnit actori talentați și regizori din diferite țari care sunt sigură că au plecat de pe scena românească bucuroși de experiențe inedite. Personal consider festivalul BABEL un mijloc de cunoaștere și interacțiune cu ,,oameni frumoși” și am avut ocazia de a avea prima experiență de voluntar. Aștept cu drag anul viitor pentru urmatoarea ediție BABEL, care zic eu, pe an ce trece, devine din ce în ce mai interesantă și de ce nu, o nouă experiență de voluntar.

Crăciun Cătălina-Ioana, 17 ani, elev, România

Sunt la BABEL  și este tot ce am așteptat pe parcursul anului. Sunt fericită. Teatru, cântat la chitară…Ah și OAMENI MIȘTO. Ei sunt totul. E o experiență de nota 10. Recomand Babelul pentru toți oamenii care vor să lucreze în echipă, să se distreze și să cunoască oameni noi. OAMENI MIȘTO RĂU! Babel FAST este cea mai frumoasă experiența din viața mea. Am fost voluntară și anul trecut și pot spune că mi-am dat frâu liber laturii mele artistice. M-am îndragostit de tot. De piesele de teatru, de actori, de serile petrecute cu ei, de fiecare moment. Aici toți se înțeleg, se acceptă, te plac exact asa cum ești. La Teatrul Tony Bulandra îți trăiești viața! Te simți ca acasă!

Veniți la Babel, fraților!

Dacă vreți iubire, înțelegere, muncă și distracție, aici e locul. E RAIUL!

IMG_5519

Chirnase Bianca/Dumitru Ioana, 18 ani/22 ani, elev/student, România

Primele două zile din festivalul Babel au fost minunate. Ne-au făcut să vrem din ce în ce mai multe spectacole și din ce în ce mai mult nou. Atmosfera este prietenoasă, iar piesele de teatru ne-au introdus în lumi fantastice și pline de magie. Piesa de teatru Băo Pieto, dupa Bermardo Soares si Fernando Pessoa, regia Joăo Mota, ne-a readus în lumea copilăriei prin actele de magie, prin interpretarea scenica dar și prin emoția pe care ne-o transmit actorii! Voluntarii care în majoritatea lor ne sunt prieteni depun o muncă incredibilă, iar acest lucru se observă în tot ceea ce au realizat până acum. Pasiunea lor este piatra de temelie a acestui festival. Așteptăm cu emotie să vedem ce va urma.

Dogaru Cristina, 16 ani, elev, România

Am mai luat parte la activități unde am putut să îmi dezvolt calitătile pentru a deveni un bun voluntar însă Babel este o oportunitate minunată de a interacționa cu alți oameni, cu alte culturi și de a-ți dezvolta simțul artistic. Consider că acest festival unește într-un mod foarte plăcut toate artele reușind să îmbine frumosul cu utilul și pot spune că sunt mândră că fac parte din această echipă minunată.