IMG_5283

Oficial Media vrea ca TU să îți lași amprenta în cadrul Festivalului BABEL. Noi iți propunem o rețetă simplă prin care poți contribui: se ia câte puțin din toate (simplitate, creativitate, umor, bunăvoință, energie și timp) și se amestecă bine în suflet și în minte. Produsul final se așterne pe foaia albă și va purta denumirea: prin ochii privitorului. Să dăm startul cuvintelor!

 Sub acest slogan i-am rugat pe toți ce care au luat parte la Festivalul Babel de anul acesta, fie invitați, voluntari, participanți sau spectactori să ne împărtășească din gândurile și emoțiile lor pentru  acest proiect. Astăzi vă oferim o primă parte a textelor pe care le-am cules în cele opt zile de festival.

Alexandru și Vlad, 27 și 28 de ani, România

Festivalul Babel din Târgoviște reprezintă pentru târgovișteni și în special pentru mine, ca spectator, o inepuizabilă sursă de imaginație și creativitate pe care actorii diferitelor țări o aduc în această reședință de județ în fiecare an.
Tot ceea ce putem spune este faptul că toate interpretările aduc o mare frumusețe cetățenilor Târgoviștei.
Vă urăm succes și să ne vedem cu bine în fiecare an.
Țineți-o tot așa!

Costel, 37 de ani, Inginer, România
Teatrul este viață. Acesta provoacă în sufletele oamenilor o multitudine de stări, care ne învață să ne descoperim.
Teatrul unește oamenii, făcând totul să funcționeze ca un ansamblu.
Sincere mulțumiri acelora care s-au străduit să ne aducă în suflet o clipă de bucurie.

IMG_5271

Duracell, 68 de ani, profesor
Babel este un suflu de viață al acestui oraș adormit.
Nu înțeleg de ce nu rezonează tinerii acestui oraș la tot ce oferă Babel.
Probabil ei trebuie puțin ’’avertizați’’ de cei în măsură (profesorii…cei inițiați deja în cultură).
Oricum, viață orașului, inima pâlpâie mai tare: bulevardul, piața mare se animă spre seară.
Deși simt reticență printre tineri (vârsta!!!!) mă simt mai tânără la acest Babel.
Mulțumesc celor care ’’i-au dat viață’’!

IMG_5261

Luky (Alexandra Bîngă), 18 ani, liceu, România
Mă aflu la cel de-al doilea an în care particip ca voluntar la BABEL FAST și pot spune că este una dintre cele mai minunate experiențe la care am participat până acum. Am avut ocazia să cunosc oameni noi, să cunosc oamenii din ”spatele rolurilor’’ pe care le interpretează la Teatrul Tony Bulandra. Am legat prietenii și amintiri frumoase.
Festivalul BABEL este unul dintre cele mai șmechere festivale. Aici toată lumea își lasă măștile de actori acasă, toți renunță la rigiditate și la monotonie și sunt gata să se distreze din zori până în noapte și în același timp, gata să își pună toată creativitatea și tot sufletul la contribuție pentru a realiza spectacole și momente de neuitat.
La Babel nimeni nu stă degeaba, nimeni nu pierde timp fără a ajuta la câte ceva, fără a se deplasa din loc în loc sau fără a lipi afișe prin oraș.
Este a cincea zi de festival și până acum am avut parte de trei momente în care mi-am spus că nu regret o secundă faptul că sunt voluntară aici și că îmi doresc ca măcar o seară dintr-o săptămână să aibă loc momente și spectacole la fel ca în cadrul festivalului.
Toți oamenii sunt frumoși la Babel. Fiecare își lasă acasă neplăcerile, grijile și vine la teatru pentru a se distra și pentru a fi prieten cu toată lumea.
Luni a fost mult așteptata paradă. Muncă, stres, supărări trecătoare, priviri ațintite spre cei 100 și ceva de voluntari care au repetat trei zile pentru paradă. Soare, oboseală, efort. Știu, la prima vedere pare ceva făcut din obligație. Rezultul final? Sombrero, pancho, torțe, mariachi și care alegorice. De vis. Voie bună, zâmbete, oameni fericiți, paradă super, privitori încântați. After paradă? Nu pot da prea multe detalii, tot ce pot spune este: Veniți și voi ca voluntari la Babel Fast și o să descoperiți singuri ce se află în spatele celor 20 de flotări pentru momentele în care nu ies repetițiile bine. Sunt convinsă că și voi veți uita de flotările acelea și de febra musculară și că peste noapte veți fi prieteni atât cu cei de la teatru din oraș, cât și cu cei din alte țări.
ROCK ON BABEL!

IMG_5215

long1

IMG_5736

IMG_5743

Culegere și editare: Oprea Marius Valentin și Anca Vasilescu