IMG_5221Oficial Media vrea ca TU să îți lași amprenta în cadrul Festivalului BABEL. Noi iți propunem o rețetă simplă prin care poți contribui: se ia câte puțin din toate (simplitate, creativitate, umor, bunăvoință, energie și timp) și se amestecă bine în suflet și în minte. Produsul final se așterne pe foaia albă și va purta denumirea: prin ochii privitorului. Să dăm startul cuvintelor!

 Sub acest slogan i-am rugat pe toți ce care au luat parte la Festivalul Babel de anul acesta, fie invitați, voluntari, participanți sau spectactori să ne împărtășească din gândurile și emoțiile lor pentru  acest proiect.

Așa cum v-am promis astăzi continuăm cu un nou material legat de impresiile celor care au fost parte din acest festival, sau doar au venit ca și spectatori.

Sorina Georgescu și Chirobocea Robert, 17 și 22 ani, elevi, România

Pentru noi, Festivalul Babel reprezintă o ”amestecătură” de arte: muzică, dans, teatru. În cadrul acestui festival ai ocazia de a te exprima liber în propriul stil, făcându-ți prieteni noi. Babel este un festival al tinerilor și al culturilor mixte, ce prezintă frumosul creației prin artă. Ne-a surprins numărul mare de participanți din alte țări și atmosfera plină de fericire. Aici nu contează în ce limbă vorbești, franceză, engleză, spaniolă sau română, contează să vorbești și să-ți faci prieteni noi.

Irina, 15 ani, elevă, România

Hei, hei!

Ca spectator al festivalului Babel sunt încântată de toată activitatea organizată pe aici. Acum ar trebui să fiu acasă învățând, dar stau aici bucurându-mă de spectacolele de teatru, de oamenii prietenoși, de muzica și voia bună din fața teatrului Tony Bulandra.

IMG_5275

Gîtlan Sarah, 20 de ani, student, România

Vin la acest festival de când aveam 16 ani, eram un simplu voluntar. Acum mă simt ca acasă și datorită acestui festival am prieteni de peste hotare, prieteni scenografi, actori, regizori și mulți alți artiști, oameni de calitate. Acest festival mi-a oferit amintiri de neuitat, mi-a oferit o altă percepție despre teatru, despre spectacol.

Anul trecut aveam bacul și plecam de acasă ca să ajung aici, acum am sesiune și sunt într-o situație similară, oriunde aș fi, știu că mă voi întoarce în micul meu oraș pentru acest festival care va crește de la an la an și vreau să știu că am făcut parte din așa ceva.

Neagoe Alina, 18 ani, elev, România

E plin de babelieni prin teatru și pe lângă. I-a prins febra festivalului cântând și ajutând, pregătind surprize și vorbind. Mult. Viu. Acaparant.

Ne plac conexiunile. Scenă împletită cu spectatori și artă împletită cu văz și auz.

Babelim în continuare voioși!

IMG_4903

IMG_5716 IMG_5720 IMG_5727

 

Culegere și editare: Oprea Marius Valentin și Anca Vasilescu