Marți, 18 mai, Consiliul Județean Argeș a afișat notele la cea de-a doua probă a concursului de proiecte pentru managementul Teatrului „Alexandru Davila”. Cea mai mare notă, atât la prima probă (analiza proiectelor de management), cât și la a doua (susținerea proiectului în cadrul interviului), a primit-o Felix Goldbach, muzician, lector univ. dr. la Universitatea „Valahia” din Târgoviște, doctor în muzică și în management cultural, cu o vastă experiență profesională, pe care l-am contactat și noi pentru o declarație.

Felix Goldbach alături de maestrul Gheorghe Zamfir, 2020, Targoviste, Foto: www.oficialmedia.com

Câștigătorul a fost rezervat și a spus că așteaptă să fie urmate procedurile legale. Conform regulamentului concursului, contestația poate fi depusă între 19-20 mai, iar rezultatul final este anunțat în 24 de ore de la expirarea termenului în care pot fi depuse contestații sau, după caz, de la data soluționării acestora, scrie Jurnalul de Argeș.

„Fără cultură și educație, nu cred că avem un viitor, nici economic, nici politic și nici administrativ”

Felix Goldbach este din Târgoviște, dar meleagurile argeșene nu îi sunt deloc străine. „Argeșul îmi este aproape, pentru că vin de foarte mulți ani, vin din 2000 acolo, la comisii de bacalaureat, la Liceul de Arte «Dinu Lipatti» Pitești ca profesor, apoi m-am apropiat foarte tare de Filarmonică în 2007, am și cântat acolo în 2009 cu orchestra. Mai pe scurt, cheia prezenței mele în județul Argeș este resursa umană. Foarte mulți angajați din Teatrul «Alexandru Davila», de la Școala Populară de Artă și de la Liceul de Artă, până la nivel de universitate au fost studenții mei. Eu am 44 de ani, de la vârsta de 21 de ani fac carieră universitară. Cine m-a adus? De fapt, studenții, masteranzii și foștii elevi, mai ales că vin de foarte mulți ani în juriul Festivalului de Folclor, de Muzică clasică.

Citește articolul integral în Jurnalul de Argeș!