Teatrul Național de Operă și Balet ”Oleg Danovski” vă invită în acest sfârșit de săptămână la două evenimente culturale deosebite.

Vineri, 4 iunie 2021, orele 19:00, Sala Teatrului – CONCERT SIMFONIC
Dirijor ROSELISE GENTILE – Anglia
Licențiată a Conservatorului ”A. Boito” din Parma – Italia la pian principal, Roselise Gentile se îndreaptă spre studiul aprofundat al ”Cântecului Gregorian” sub îndrumarea prof. L. Agustino, F. Rampi, A. Turco, R. Gregoire si J.B. Goschl, în Cremona. Studiază în paralel dirijatul coral și simfonic sub îndrumarea prof. Julius Kalmar, Luis Salomon, Romolo Gessi și Donato Renzetti la Academia Europeană din Vicenza.

Este membru fondator al Ansamblului Vocal ”Alia Musica” numită mai târziu ”Incantica”; cu care a întreprins nenumărate turnee în Italia, Anglia, Elveția, etc. Ca dirijor de orchestră a colaborat cu Orchestra de cameră din Umbria, Capela Muzicală din Minerbio, Orchestra Teatrului Comunale din Bologna, Orchestra de cameră ”Farnesiana” din Parma. Ca asistentă a McGeorge Pehlivanian, Roselise Gentile a dirijat un amplu proiect artistic cu Slovenian Philarmonic Orchestra în Franța și Slovenia. În prezent are frecvente colaborări cu Barnet Symphony Orchestra din Londra și Marlborough Concert Orchestra din Anglia. Din 2020 Roselise Gentile are colaborări cu orchestre din Rusia și România. Repertoriul său atât pianistic cât și dirijoral cuprinde lucrări de la barocul timpuriu la muzica sec. XXI.

În program
W.A. Mozart – Uvertura la opera „Nunta lui Figaro”
F. Mendelsohn-Bartholdy – Suita „Visul unei nopți de vară” – (selecțiuni)
A. Dvorak – Simfonia nr. 9 în mi minor. Op.95 „Din lumea nouă”
Orchestra Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”
Duminică, 6 iunie 2021, orele 19:00, Sala Teatrului – ELIXIRUL DRAGOSTEI G. Donizetti

Regia artistică OGNIAN DRAGANOV
Scenografia CĂTALIN I. ARBORE
Coregrafia FĂNICĂ LUPU-LIEȘTI
Soliști LAURA EFTIMIE, MĂDĂLIN BĂLDĂU, MARIUS EFTIMIE, DANIEL POP București, MIHAELA IONESCU
Dirijor SEBASTIAN PASCALE
Maestru cor ADRIAN STANACHE

Biletele se pot achiziționa doar de la Agenția Teatrului.
Regulament, info spectatori în contextul COVID-19, info bilete și Agenție pe www.tnobconstanta.ro/bilete