Aseară de la ora 22:00 în Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra Târgoviște a avut loc spectacolul ”Colecționarul” în  regia lui Hugo Wolff. Artiștii sunt veniți de la Casa de Cultură a Studenților Sibiu și Compania de Teatru-Dans Microbis.

Libretul coregrafic, regia și coregrafia: Hugo Wolff
Scenografia: Mihai Constantin Ranin

Cu: Florian Oros, Bogdan Halmaghi, Alina Găvozdea, Diana Cătănescu, Alexandra Popa, Ingrid Metz, Diana Duțiu, Sabrina Bărbulescu, Alin Avram, Mihai Stancu, Corina Ciobanu, Bianca Furdui

Prezentarea spectacolului din cadrul Festivalului Babel:

” Este povestea unui bărbat ce îmbătrânește fizic, dar este foarte puternic psihic și de aici pleacă forța lui de a manipula lumea, în special femeile. Plăcerea lui supremă este să „colecționeze” femei de diferite rase, forme, vârste, tipologii și personalități de care se folosește în felul lui macheavelic. La un moment dat le determină să se sinucidă sau chiar le omoară, pentru o diversificare a plăcerilor lui. El atinge culmile perversitații umane, în detrimentul dogmelor impuse de societate. Doar că, la un moment dat, cunoaște o persoană ce îl contrariază. Ea face față tuturor provocărilor, fiind o femeie cu probleme speciale, care are construite mai multe personalități la care poate renunța sau reveni când dorește. De asemenea, le poate schimba instinctiv, atunci când este atacată de el. Încercând să o manipuleze și să o controleze, cade singur în propia-i capcană devenind dependent de dragostea ei. Se îndrăgostește și ajunge el însuși în postura de a renunța la tot inclusiv la viață pentru a fi remarcat și iubit de ea. Devine maniac în obsesia lui de a se întregi. După o relație spirituală și fizică perfectă, ce duce la descoperiri ancestrale de domeniul fantasticului, o întâmplare absolut banală o determină pe ea să-și dea seama de adevăratele lui intenții și când realizează că nu poate să-l aducă la realitate, hotarăște că el trebuie să moară și nu ea. Cum se vor întâmpla toate acestea?… o să vedeți în spectacolul susținut de Compania de Teatru-Dans Microbis.”