Prezentare spectacol în Festivalul Babel

”Această piesă nu este un tratat despre vise, ci relevă visul însuși; nu spune nicio poveste specifică, ci joacă, mai degrabă, rolul unei oglinzi, reflectând istoria pe care ai adus-o cu tine la teatru. Doar nu închide ochii… „Această lume nu este ceea ce pare.”

Pământul este suficient de mare pentru a putea să fugi de pericol, dar totul se schimbă când îl întâlnești pe sergentul Bertrand. Universul se micșorează atât de mult încât uitându-te în față îți vezi doar spatele. Și ca să compenseze această micșorare a universului exterior, lumea interioară de la un spectacol de cinema al viselor în fiecare noapte se transformă într-un haos.

Lumea se separă irepresibil în două părți pe care, în egală măsură, nu le poți controla, ci ești doar capabil să le împiedici să formeze o unitate. Este adevărat că nu l-ai mai întâlnit pe Bertrand înainte? Cine ți-a arătat visele? Cine a împins la suprafața conștiinței tale acele gânduri, acea reminiscență originară din care se naște frica și dezgustul? Pentru sufletul tău care simte goliciunea înaintea a orice altceva, totul a fost mereu la fel…

Cu: Marchella Soltan, Nazar Rahmanov

Regia: Dmitri Aryupin

„Radical”, „progresiv”, „netradițional”, „cult”, „cu stil” – acestea sunt doar câteva dintre epitetele primite de un teatru rusesc unic, care a ieșit invariabil în evidență încă din ziua înființării sale. Teatrul blackSKYwhite a fost fondat în 1988 și a avut ca primă premieră, spectacolul „Tatyanin Den”, ce a avut loc în primăvara anului 1989.

Spectacolele Teatrului blackSKYwhite sunt mereu priveliști magice: grafică pe calculator ale mișcărilor corpurilor actorilor, muzică de la electronică la cabaret, dar și în stil tradițional, alături de lumini uluitoare – toate acestea creează un efect de ireal, o lume a unei mari iluzii dar, în același timp, o lume care este foarte adevărată și aproape de noi.”