Ieri dimineață, imediat după conferința de presă care a avut loc la ora 11.00 i-am reținut pe artiștii din Japonia la un interviu. Ulterior au avut programat un workshop la Sala Studio cu voluntarii înscriși în festival. Cu siguranță trupa din Japonia va rămâne o amintire placută pentru toti ce care au interacționat cu aceasta. La fel cum vor rămâne și primii pași pe lună…

Încă din interviu am aflat că și-au dorit foarte mult să vină la festivaluri in Europa de Est, așa cum este și Festivalul Babel de la Târgoviște pentru că știau că reacția publicului de aici este una extrem de rapidă și plină de trăire.

Am observat că atât pe scenă cât și la workshop, regizorul și actorii au căutat o conexiune permanentă cu publicul. Fie prin privire, prin întrebări direct adresate spectatorilor sau o conversație cu aceștia încă de la prima replică. Iar la workshop una dintre teme a fost legată de atingere și mișcare.

Impactul costumelor, la exercițiul cu voluntarii, a fost unul major, așa cum se vede din imaginile video. O joacă frumoasă în care participanții au împărtășit bucurie, entuziasm, adrenalină și cred s-au simțit ca pe scenă.

Vă lăsăm în compania celor din Odiseea spațială…

Varianta in engleză AICI (english version).