Duminică, 5 iunie

Ora 11:00 – Sala Studio

Workshop Nazanin Mehraein

 

Ora 18:30 – Exterior Teatru

Mariachi Band Sobreros

Recital muzică de mariachi

sombrero

 

Ora 19:00 – Sala Mare

Comuna Teatro da Pesquisa – Lisabona (Portugalia)

Bao Preto, după Bernardo Soares și Fernando Pessoa

Regia: João Mota

João Mota a scris și pus în scenă o piesă care vorbește despre tinerii care dau o nouă speranță societatii de a o tine treaza pentru a putea contracara razboiul de la nivel global care ne face viata din ce in ce mai grea.

„Bao este un personaj care stie ca din nimic, omul poate visa si isi poate crea viitorul, asta inseamna ca trebuie sa ne hranim permanent copilul din interior. Avem nevoie de stima de sine, sa incepem sa ne iubim, pentru a-i putea iubi pe cei din jur. Cresterea, evolutia, incepe mai intai cu noi. Este urgent sa credem si sa transformam. ” (Joao Mota, regizor)

boao petro

 

Ora 20:30 – Foaier teatru

Lansare de carte „TOCA se povestește”, ediție îngrijită de Florica Ichim

„În primul volum al dipticului Toca se povesteşte, editorul Florica Ichim pune la îndemâna cititorilor o colecţie de interviuri, realizând un portet viu al uneia dintre cele mai importante figuri ale teatrului românesc.

Este puţin probabil ca această lectură să vă plictisească. Rebelul, iconoclastul, tandrul, fermecătorul Toca vorbeşte cu egală plăcere despre actori, scenă şi profesionalism, despre comedie şi istoria apropiată, despre Mozart şi rock, despre literatura bună, despre oameni speciali, inspiraţie, masonerie şi… tarhon. Suferinţa, boala, îndoiala, în răspunsurile lui, se armonizează aproape ideal cu frumuseţea, iar teatrul („singura formă de viaţă prin care exist”) este un partener nelipsit în această căutare interioară.” Irina Zlotea

toca

 

Ora 21:15 – Exterior Teatru

Animație

 

Ora 22:00 – Foaier Teatru

Upperdog, Film norvegian

Regizor, Sara Johnsen
Distributie Mads Sjogard Pettersen, Agnieszka Grochowska, Hermann Sabado, Bang Chau, Ole Paus, Kjersti Holmen, Yngvild Staen Grotmol, Birgitte Victoria Svendsen, Tone Danielsen, Magnus Bjornstad
Upperdog este o tragi-comedie vibranta despre relatii intre oameni care tanjesc unii dupa altii, si care isi cauta iubirea. Vulnerabilitatea lor este abordata deopotriva cu lejeritate si gravitate. Cu un fler narativ sofisticat, echipa din spatele filmului Upperdog a reusit sa redea o poveste amuzanta si emotionata dintr-o Norvegie contemporana.

upperdog2