2

Opposites Attract si Florin Piersic Jr la teatrul targovistean

Florin Piersic Jr

“Actorii au dat dovada de dorinta de a functiona intr-un regim riguros asa cum il impune spectacolul de fata (…) genul asta de incercare este doar o provocare. Sper ca ei sa aibe zahar, lamaie, calciu, sa poata face fata. Publicul nu trebuie sa simta munca lor, ci trebuie doar sa se bucure. Ce banalitati am zis, Doamne!” 

Mi-e tare sila sa ma pun pe scris si mai ales sa–mi citesc batutul campilor, insa a vorbi despre Florin -in orice directie ar pleca gandul asternut aici- trebuie sa vindece din imediata apropiere si pana la marginea in care ne terminam noi, cei care intr-un fel sau altul am interactionat cu el. Un profesionist si un spiritual cu desaga mereu doldora de cultura. Un modest care m-a rugat sa nu vorbesc despre el, intrucat nu persoana lui trebuie evidentiata. Si nu vorbesc. Va mai spun doar ca pe unde trece, ridica si poarta. Iubeste si te face sa o simti. L-am vazut actor si regizor, dar si scriitor.

3

 

Opposites

Te iubesc. Te iubesc. Te iubesc mai mult decat iti imaginezi. Mai mult decat oricare alta femeie pe care am avut-o. Ma gandesc continuu la tine. Vreau sa ma casatoresc cu tine. Vreau sa stiu ca esti sotia mea. Vreau sa-mpart cu tine totul. Casa. Patul. Viata. N-am sa te mint niciodata. N-am sa te-nsel niciodata. N-am sa fac vreodata ceva ca sa te supere. Vreau mai mult. Te iubesc. (Give me the gun)

Attract

Pentru ce?

Pentru ca m-am indoit de… Trebuie sa avem mai multa incredere unul in altul. Trebuie sa fim mai iertatori.

Da, sigur-sigur!

Iubitule, asta a fost un test si era cat pe ce sa-l picam.

Cat pe ce. Trebuie sa ma pregatesc. Clara ma ia cu masina intr-o jumatate de ora.

O secretara cum e Clara e greu de gasit.

Una la un million.

N-ai uitat nimic iubitule?

Transmite-i salutari lui Peter din partea mea!

La fel lui Clara! (Pauza luuuunga) Sunt cea mai no-ro-coa-sa fe-me-ie din lume!

1

Feisbuc

o piesa in care gestica s-a furisat, ea fiind interzisa irevocabil, ne-a ramas limbajul captat din ochii lui Radu, din vocea de pieeeept a Deliei Lazar, din inima de boxer potent a lui Ilie Ghergu si biroul luiMircea, asortat cu ochelarii (nu biroul), sau rochia de femme fatale cand nu era avocat.

Dana stia ce vrea mai ales cand nu stia nimic despre ceea ce vrea, Maria Nicola ne-a transmis prin Peter cam ce poate (si poate;), singura care a avut dezlegare la miscare de voie fiind Miruna, si cand n-avea copii, si cand terminase rata la masina (nicio legatura cu Ilie). Florin a riscat si a pierdut ca orice roman neaos. s-a pricopsit cu o mie de iubiri si n-o sa scape neam de asta. avantajul de a nu fi suedez. avem teatru.

Tanti Milica

Nu vezi maica ca tineretu asta s-a smintit; nu broboada, nu sarumana – fuste de se vede curu si cercei in tzatze. Boite, nu ca talica! Vezi ca-ti pierdusi un cercel! A cui esti maica?

eu si florinAsterix

Daca veniti la piesa si nu va place, teatrul se angajeaza sa va plateasca dublul biletului, iar daca va place si sunteti fraieri sa recunoasteti, apasati butonul : „Donate”. (copy/paste)

 

 

@ Cristi Iordache

4 Mai, 2012, Teatrul Tony Bulandra Targoviste