Afis Telecomanda Teatrala 1Echipa Teatrului Tony Bulandra nu crede că arta teatrală este sinonimă cu elitismul. Nu credem că publicul trebuie să se ridice la așteptările scenei, ci că scena trebuie să ajute publicul să-și înăsprească standardele de frumusețe. Relația dintre actor și publicul său a fost dezbătută și redefinită la nesfârșit – unii au spus că publicul trebuie să domine, alții că actorul; noi credem că situația ideală este aceea în care cei doi (sau preferabil mult mai mulți), să se ajute unii pe alții, să se sprijine și să găsească un mod de a-și valida unii altora prezența în sălile teatrelor.

De aceea ne-am decis să lansăm un nou program – „Telecomanda teatrală”. Iată cum funcționează:

  1. Echipa teatrului nostru selectează 5 texte contemporane importante, din dramaturgia universală.
  2. Vom organiza 5 spectacole lectură pentru aceste texte, împreună cu actorii teatrului. (Un spectacol lectură este un fel de test al impactului unui text, o măsură a relevanței sale, în care actorii joacă la nivel de schiță, fără scenografie, lumini, mișcare scenică și așa mai departe, bazându-se doar pe interpretarea vocală și, uneori, pe limbajul trupului.)
  3. În ultima zi de Luni a fiecărei luni, începând cu 26 Ianuarie 2015, teatrul prezintă câte unul din aceste spectacole lectură publicului târgoviștean, în Sala Mare. Intrarea este, desigur, liberă.
  4. Fiecare spectator va primi câte un pliant, la intrarea în sală, cu o mică prezentare a textului și a autorului. Pliantul va avea de asemenea trei rubrici de votare: DA, NU, NU ȘTIU.
  5. La finalul programului, echipa noastră va publica rezultatele generale ale voturilor, iar textul câștigător va fi montat într-un spectacol complet în stagiunea următoare.

5 pași, 5 texte, 5 voturi.

Vă invităm așadar să participați activ în programul teatrului dumneavoastră!

Primul spectacol lectură, pe textul „Amazonia” de Michal Walczak, va avea loc Luni, 26 Ianuarie 2015, la ora 17:00, în Sala Mare.

Vor interpreta: Liviu CHELOIU, Mircea SILAGHI, Cristian OLARU, Ilie GHERGU, Cosmina LIRCA, Maria NICOLA și Radu CÂMPEAN. Veniți să aflați despre „Amazonia” și despre Michal Walczak, veniți să ne bucurăm împreună de un spectacol virtual, veniți să faceți teatru de calitate alături de noi!

Vă așteptăm cu drag!