Revista de cultură și artă -Artele Spectacolului- vine în sprijinul cititorilor și al promotorilor culturali. ”Cultura merită riscuri, riscuri enorme. Fără cultură suntem cu toţii doar bestii totalitariste.”, afirma Norman Mailer. 

Revista de cultură și artă

George Mihăiță și Marcel Iureș

Așteptăm mesajele dumneavoastră – Vă stăm la dispoziție cu paginile revistei

Avem nevoie de cultură și de educație prin arte, avem nevoie să ne extindem viziunea asupra lucrurilor. Iar pentru asta ne adresăm tuturor oamenilor de cultură, cititorilor și creatorilor din cele șapte arte. Fiți alături de noi, informați-ne despre evenimentele dumneavoastră artistice și culturale, oriunde v-ați afla!

Un popor informat, o nație educată nu poate fi supusă sclavagiei moderne impuse de spațiul politic românesc și, mai ales de biserică. Să nu confundăm cultele cu actul cultural așa cum ne-a fost băgat pe gât onorabilul minister, care sub egida culturii, de fapt ascunde binecunoscutul cal troian prin care suntem invadați de culte. Religia nu este un lucru rău, dar locul său nu se află aici. Cultul este un crez religios individual, un îndemn la bine și iubire, un drept la o anumită practică, dar care, – pe de altă parte- impune, prezintă restricții și interdicții ce limitează libertatea de cunoaștere. Pe când ”cultura înseamnă să ştii ce s-a spus şi ce s-a gândit mai bun şi valoros în lume”, cum bine remarca Matthew Arnold. 

Ministerul Culturii și Cultelor, mai mult decât etimologia cuvântului, are la îndemână banii, care în loc să meargă spre înnobilarea cunoașterii prin cultură, sunt direcționați către limitarea și manipularea prin biserică. Dar despre relația și strategia exploatării binomului -că tot este la modă- biserică-politic și bazinul electoral al acestora, într-un articol viitor.

Aici ne vom rezuma la educația prin arte, la cultură și la toate acțiunile demarate în această direcție. De aceea dumneavoastră sunteți cei care ne puteți sprijini în demersul nostru. Semnalați-ne ateliere artistice, proiecte teatrale, lansări de carte, vernisaje de pictură, manifestări educativ-artistice de orice fel, de la operă și balet până la conferințe pe tema sus-amintită. Pentru aceasta puteți folosi conturile noastre de facebook, precum și paginile oficiale ale cotidianului Oficial Media și ale revistei Artele Spectacolului.

”Cultura înseamnă dezvoltarea perfectă şi egală a omului în toate privinţele.” John Burroughs

Interviu Matei Visniec – Oana Grigore & Cristi Iordache

”România este pentru mine o țară fabuloasă, cu un potențial extraordinar care trebuie să reziste în continuare împotriva propriilor săi demoni, care sunt în interior, o clasă politică coruptă și cinică, multă prostie care ajunge la putere sau în posturi cheie…”

Cristi Iordache & Oana Maria Grigore