1

Amazonia – Teatrul Tony Bulandra Targoviste – Foto: Cristi Iordache

 

„Experimentul” teatral din 26 ianuarie al actorilor de la Tony Bulandra din Targoviste poate deschide portile unui nou concept cultural ce urmareste implicarea spectatorilor in alegerea pieselor ce urmeaza a fi jucate.

5-01

Si publicul a ales!

Incepand cu data de 26 ianuarie, in fiecare ultima lune a fiecarei luni se vor desfasura sesiuni de lectura a unor piese din dramaturgia clasica si contemporana. Intrarea va fi libera, iar spectatorii isi pot exprima votul la finele piesei. Datele referitoare la piesa, regie si actori vor fi inscrise pe un fluturas, care va cuprinde si alegerea facuta de cei prezenti.

Daca voturile sunt favorabile inseamna ca piesa a fost gustata de public si va face parte din stagiunea viitoare.

Prima reprezentare de tip lectura a pus in scena piesa Amazonia, care a adus alaturi sapte actori prinsi in mrejele repetitiilor pentru un nou serial ce urmeaza a fi turnat in Polonia. Pe langa comicul situatiilor, limbajul teatral contemporan si talentul tinerilor actori, regizorul a urmarit pas cu pas alienarea unor tineri care incearca sa se regaseasca pe ei si pe ceilalti in jungla urbana in care ne pierdem cu totii cateodata.

7Orasul din zilele noastre, vazut metaforic ca o jungla, e prezentat in culori stridente, obscure cateodata, dar in acelasi timp extrem de hazlii.

In cadrul acestei prime zile de teatru-lectura, coordonati de directorul artistic, Chris Nedeea, si-au adus contributia actorii: Liviu Cheloiu, Mircea Silaghi, Cristian Olaru, Ilie Ghergu, Cosmina Lirca, Maria Nicola, Radu Campean. Provocarea a fost lansata. Urmeaza reactia publicului.

Teatrul Tony Bulandra va aduce pe scena in zilele ce urmeaza avanpremiera piesei Stofa de Star (joi, 29.01) dupa Mattias Anderson, in regia lui Mircea Laslo (Sala Mica, ora 19.00) si clasicul Macbeth dupa Shakespeare, in regia lui Razvan Muresan, Sala Mare, vineri 30.01 de la orele 19.

Oana Stiff

8 3 5 4 2 6