costin cambirPresa din tara si nu numai, vorbeste despre filmul lui Bobby Paunescu, „Palatul Pionierilor”. La Festivalul Sundance, toata lumea asteapta premiera de maine, 30 ianuarie.

Pentru noi, targovistenii apropiati ai teatrului, un festival de film si/sau de teatru, mai mereu a insemnat o asteptare. Am avut pe cineva acolo. Din pacate pentru acest oras care a fost leagan al culturii romane si care se vrea din nou capitala culturala europeana, inca nu se gestioneaza constient acest tezaur artistic de care dispunem, iar zmeii bat … apa-n piua.

Costin Cambir, actorul Teatrului Tony Bulandra, face parte din distributia acestui lungmetraj, alaturi de Mihai Dorobanţu, Doru Ana, Ioana Pavelescu, David Liper, Ilie Dumitrescu Jr, Maria Bata, Robert Bumbeş, Alice Halpert, Bianca Braicu, Dragoş Marinescu şi Dragoş Săvulescu.
Pe scena teatrului targovistean l-am vazut zilele trecute pe Costin Cambir in piesa regizata de Chris Nedeea, Tom si Jerry. Publicul obisnuit al teatrului l-a urmarit in zeci de piese pe Costin, dar el este cunoscut mult mai bine la nivel national decat cel local si asta o spun cu tristete, fiindca nu este singurul actor care se bucura de recunoastere mai degraba in afara orasului, decat asa cum ar fi normal, in localitatea pe care (sau mai bine nu) o reprezinta.

Orice tanar il stie pe Razvan din trupa Lala Band. Productia de televiziune „Pariu cu viata” i-a adus tanarului actor un plus de notorietate. Nu stiu inca daca joaca mai bine decat canta sau invers, dar activitatea artistica a lui Costin este intensa, iar dincolo de dusumeaua verde este un om extraordinar.

Daca Bobby Paunescu l-a luat in echipa lui, iar Robert Redford a invitat „Palatul Pionierilor” la Festivalul Sundance, atunci Targoviste se poate mandri cu actorul Costin Cambir.

sundance2

Toata canalele de presa isi incep stirile cu informatii despre Festivalul Sundance. In Targoviste e tacere totala. De ce? Pai asta nu este normal pentru un oras si un judet in care unii se dau zmei si prezinta strategii de dezvoltare pe urmatorii sase ani. Fara educatie si cultura, tot ce construim se va darama.

In dubla ipostaza, aceea de actor si cantaret, Costin Cambir:

O zi pana la premiera

Festivalul Sundance, considerat cel mai important eveniment dedicat cinema-ului independent de peste Ocean, continuă cu un curs ţinut de Robert Redford, cel care a avut ideea înfiinţării acestei competiţii.

”Toată lumea așteaptă cu nerăbdare întâlnirea cu Robert Redford care va ține un fel de masterclass împreună cu Lucas și Maltin, cel care a făcut cele mai spectaculoase dicționare de film. Au foarte mare grijă să își formeze un public implicit tânăr, au inclus în program și animație. Și un program nou pe care l-a pregătit Tom Hanks de exemplu, despre ce înseamnă stand up comedy”, a mai spus criticul de film Irina Margareta Nistor pentru B1.ro.

sundance

  Cristi Iordache