[Best_Wordpress_Gallery id=”21″ gal_title=”Cenuisaresa”]

Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște a pregătit o nouă premieră – CENUȘĂREASA, în regia artistică Matei Bogdan, spectacol ce se joacă în Sala Mare a teatrului  în data de 9 decembrie, unde vor avea loc doua reprezentații la orele 10:00 si 12.00 având o durată de 55 de minute.

Scenografia este asigurată de Mc Ranin, directorul Teatrului Tony Bulandra.

Spectacolul se sprijină pe o adaptare dupa Jacopo Feretti și clasicele versiuni ale Fraților Grimm și Charles Perrault, ineditul acestui text fiind aducerea unei situații de qui pro quo, carevasăzică de schimbare de roluri, de confuzie de identitate, situație pe care o dată ce o veți vedea pe scenă, vă veți intreba cum de nu a mai fost exploatată până acum, dat fiind faptul că textul este atât de ofertant în acest sens.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Oficial Media, regizorul piesei, Matei Bogdan, ne-a declarat:

Spectacolul aduce magia pe scena, feericul prin prezenta zanei, transformarea eroinei de la servitoare umila la viitoarea printesa; ies in evidenta personajele negative, in special mama vitrega si cele doua surori, precum si servitorul. Spectacolul se adreseaza atat copiilor dar si celor mari.

Despre colaborarea cu Teatrul Tony Bulandra:

Am mai colaborat cu Teatrul Tony Bulandra semannd muzica spectacolelor ”Scoala nevestelor” si ”Cabala bigotilor”. Am semnat regia muzicala pentru piesa, ”Detectivi in tara povestilor”. Alături de domnul Ranin am avut mai multe colaborari, dar poate  cea mai importanta este regia spectacolului ”Barbierul din Sevilla” primul spectacol cu marionete gigant.

Activitățile din cadrul Colegiului Național Ienăchiță Văcărescu:

Conduc trupa de teatru a Colegiului National Ienachita Vacarescu alaturi de care am participat la festivaluri judetene, nationale si internationale, premiul cel mai important pe care l-am câștigat fiind locul II la Global Education-Festival, de la San Remo în anul 2007 si un premiu al studentilor. Am regizat spectacolele ”Nunta lui Figaro”, ”Casa Bernardei Alba”, ”Alba Ca Zapada”, ”Mireasa de imprumut”, ”Prințesa și porcarul”, ”Visul unei nopți de vara”, Din 2004 sunt profesor la Colegiul Național Ienăchiță Văcărescu”. Sunt patru absolventi ai liceului care dunt deja actori si altii care vor face acelasi lucru pe viitor. Interesul meu este să le dezvolt simtul estetic, atât muzical, cât și gustul pentru literatură, pentru artă.

 afis-cenusareasa-2015-07

Personajele clasice ale poveștii, bune și rele, aduc contraste clare în desfășurarea spectacolului. Personajele bufe ale surorilor vitrege, al Donnei Magnifica, mama vitregă, și al servitorului Dandini sunt în contrapunct cu bunătatea, grația, mărinimia și delicatețea umilei Cenușărese, cu patosul iubirii prințului Don Ramiro și cu dragostea aproape maternă a Zânei Alidora, personaj ce aduce și magia poveștii.
Conflictele proliferează în această interpretare complexă: Mama împreună cu surorile vitrege și împotriva Cenușăresei, Dandini și Donna Magnifica, Tisbe și Clorinda (surorile vitrege) – tensiunile acționează pe mai multe planuri și în mai multe registre. De asemenea, situațiile și jocul scenic propus fac dese trimiteri spre Commedia dell’Arte.

Muzica îi aparține aproape în totalitate neoclasicului Serghei Prokofiev, recurgandu-se adesea la aplicarea leitmotivurilor pentru evidențierea situațiilor și pentru conturarea atmosferei poveștii.

Dramatis Personae: Varinia Mitrea (Cenușăreasa), Cristina Dumitra (Donna Magnifica), Ana-Maria Cucută (Clorinda și Șoricica), Monalisa Toncu (Tisbe și Șoricelul), Mihai Bălăceanu (prințul Don Ramiro), George Simian (Dandini) Ana Maria Carablais (Zâna Alidora) și Ștefan Ștefănescu (Vocea Crainicului) ; o distribuție tânără într-un spectacol ce se adresează atât celor mici cât și celor mari.

Regie tehnică: Mihai Bălăceanu ; Șef producție: Gheorghe Butcă ; Croitorie: Georgeta Brânzea ; Lumini: Marius Nițu ; Sunet: George Puiu ; Mașinist: Liviu Dobrescu ; Costumieră: Maria Miu

Pentru rezervări și alte informații , vă rugăm să contactaţi Teatrul Tony Bulandra la numărul de telefon: 0245.210.046 sau direct la sediu teatrului din Bulevardul Regele Carol I, Nr. 43, Târgovişte.