poveste craciun

Charles Dickens a fost și este unul din cei mai iubiți și respectați scriitori ai omenirii, iar „Povestea de Crăciun” (în original „A Christmas Carol”), este probabil cel mai reprezentat text al său, atât pe scenele teatrelor, cât și în cinema.

Pilda cutremurătoare a lui Ebeneezer Scrooge – cămătarul cu inima împietrită care învață să iubească și să se bucure din nou – este o adevărată sursă de inspirație și poate cea mai frumoasă mărturie modernă a spiritului Crăciunului. De aceea, Teatrul Tony Bulandra este mândru să prezinte spectacolul „Poveste de Crăciun” pentru al doilea an consecutiv, în preajma acestei sărbători pline de farmec.

Maestrul Boris Petroff, regizorul acestui spectacol, are un simț deosebit pentru lucrul în teatrul pentru copii, simț cultivat în urma unei experiențe de decenii, atât pe scena teatrului cât și în spatele microfonului, în teatrul radiofonic, în lectura poveștilor pentru copii pe care ni le amintim cu atât drag de pe discurile părinților noștri, în dublarea celor mai noi filme de animație. Viziunea sa asupra textului lui Dickens este una esențializată, plină de candoare și de căldură, evitând unele din gesturile melodramatice ale autorului victorian. Am dorit să oferim un spectacol care să încălzească sufletele copiilor și părinților totodată, iar Maestrul Boris Petroff a realizat exact ceea ce ne-am dorit.

Sperăm ca și copiii să fie la fel de convinși de frumusețea și magia Crăciunului pe cât am fost noi, muncind și văzând nașterea „Poveștii de Crăciun”. Vă așteptăm cu drag!

POVESTE DE CRĂCIUN de Charles Dickens
Regia: Boris Petroff

Distribuție: Boris PETROFF, Mircea SILAGHI, ­­­­Cristian OLARU, Maria NICOLA, Delia LAZĂR, Ilie GHERGU, cu participarea Școlii Gimnaziale „Radu cel Mare”, Târgoviște.

 

Program 2015Sala Mare:

Miercuri 9 Decembrie: 16:00

Joi 10 Decembrie: 13:00, 15:00, 17:00

Vineri 11 Decembrie: 16:00

Luni 14 Decembrie: 15:00, 17:00

Marți 15 Decembrie: 13:00, 17:00

Miercuri 16 Decembrie: 14:00, 16:00

 

Sursa: Teatrul Tony Bulandra Targoviste