Comunitatea târgovișteană se numără printre cele mai norocoase la capitolul cultură teatrală. Există oameni care susțin cu ardoare această mișcare artistică. Teatrul Tony Bulandra din Târgoviște este motivul pentru care niciunul dintre noi -cei care iubim cultura- nu are voie să rateze vreuna dintre piesele pe care acesta la găzduiește în fiecare stagiune. Atât mari cât și mici, încăpem cu toții în sălile primitoare pentru a ne bucura inimile cu stări și emoții ce ne sunt oferite de-a lungul unui spectacol. Teatrul pentru copii Tony Bulandra, căci despre el vrem să vă vorbim ne invită și stagiunea aceasta la o serie de spectacole pline de viață, puse în scenă de actori profesioniști și de oameni care urmăresc cu grijă ca aceste evenimente să fie unele de calitate.

Astăzi a avut loc Avanpremiera piesei ”Capra cu trei iezi” în regia lui Antoniu Berenyi, în Sala Studio( Mihai Dimiu) a Teatrului Tony Bulandra. În distribuție: Cristina Dumitra, Costin Butaroiu, Robert Trifan, Monalisa Toncu, Varinia Mitrea, Ștefan Ștefănescu.

 

Sala a fost plină de copii entuziasmați, mulți dintre ei poate la prima vedere a unui astfel de spectacol. Privindu-i am înțeles cât sunt de norocoși că pot avea acces la un mod de educație ce îl completează pe cel de la școală, dar și pe cel de acasă. Impactul asupra lor, la vârste atât de fragede este major. Teatrul pentru copii este un instrument extrem de util în educația acestora. Este important să vină să vadă teatrul, actorii, costumele, luminile, sunetele, să intre într-o lume total diferită de ceea ce au la școala, acasă sau în parcul pentru copii.

Daniela Ruxandra Mihai, directorul Teatrului de copii din Târgoviște ne-a spus că există această tendintă ca școlile să primească în incinta lor spectacole ale unor trupe private care nu au însa profesionalismul, dedicarea și responsabilitatea față de copii așa cum o are un Teatru pentru copii.

Târgoviștea este o comunitate mică și copiii merită să vadă spectacole de calitate. Apropierea de cultură se face acum, în primii ani de viață; dacă urmăm tot felul de direcții artistice, e foarte confuz pentru copii, pentru că în aceste cazuri vin oameni care nu au nicio legătura cu teatrul ci sunt interesați doar de partea financiară. Avem o mare responsabilitate pentru copii. Imi place ideea de comunitate, de oraș mic în care poți să faci lucruri și să vezi impactul imediat. Încercăm să avem spectacole care să se regasească în lecturile lor școlare. Văzând un spectacol poți să înțelegi mai bine ceea ce ai citit. (Daniela Ruxandra Mihai)

 

Tot ea ne mărturisește și faptul că e greu să menții o trupă unită de actori profesioniști datorită condițiilor salariale. Oamenii aceștia care susțin, promovează și dau mai departe unor generații educație ar trebui să fie cei mai plătiți oameni într-o societate, doar ei îți asigură alături de familie și școală, indivizi educați, creativi și informați.

Prin urmare, Teatrul de copii din Târgoviște vă așteaptă la fiecare spectacol. Luna aceasta, va mai avea loc încă o premieră, Cenușăreasa, pe 24 noiembrie la orele 10.00 si 11.00 în Sala Mare, iar in ianuarie se va juca Romeo și Julieta, in regia Irinei Niculescu.

Sâmbăta, 14 noiembrie la ora 11.00 va avea loc Premiera ”Capra cu trei iezi”.

Prețul unui bilet este 5 lei si rezervările se pot face la telefon: 0727 892 221

Vă așteptam la teatru, cu mic, cu mare, pentru o comunitate educată și căreia îi pasă de viitorul ei.

teatru copii noiembrie