Wanted – Premiera – 23 Octombrie 2019, ora 19.30, la Teatrul Nottara, București. O producție Breasla Actorilor. „Întâlnirea cu actorul-regizor Massimiliano Nugnes e una de bun augur. Mi-era dor să reîmbrac costumul lui Arlecchino, să îi port masca, să mă joc.”

Text original de Massimiliano Nugnes

Regia: Massimiliano Nugnes

Liviu Chițu

Arlecchino e un personaj extraordinar. Ne-am întâlnit prima dată în copilărie, atunci când îl urmăream la tv. Mi-am explicat atunci ceea ce deja simțeam: orice drum aș alege, trebuie să îl parcurg prin joc. Apoi l-am întalnit în persoana și am învățat să transmit mai departe ceea ce mă schimbase odinioară. Mulțumesc, Mihai Gruia Sandu! Întâlnirea cu actorul-regizor Massimiliano Nugnes e una de bun augur. Mi-era dor să reîmbrac costumul lui Arlecchino, să îi port masca, să mă joc. Wanted spune povestea lui Alfonso, care pierde tot devenind Arlecchino, dar întelege că iubirea, în toate formele ei, e mai presus de orice.

Cezara Munteanu

Wanted este un spectacol menit să ne arate că uneori ceea ce noi cãutam, așteptăm și ne dorim cel mai mult se află chiar în fața noastră, doar că noi suntem prea ocupați să-l căutam pentru a-l putea vedea. „E suficient ca un om să poarte o haină urâtă ca să-l judecăm.” Speloncina, personajul meu, este o reprezentantă a femeii din popor care se confruntă zilnic cu povara îngrijirii unei case și care trebuie să mulțumească pe toată lumea. O poveste despre oameni, o poveste de iubire, o poveste cu morală, prezentată cu bucurie și umor în stilul Commedia dell’Arte. Eviva! Viva la Commedia!

Laura Manea

Commedia dell’Arte e un gen de teatru de care m-am îndrăgostit târziu, după ce am terminat facultatea, iar când m-a întrebat Max dacă vreau să iau parte la proiectul lui, a fost un „da” fără prea multe ezitări. Pe parcurs, toate așteptările mi-au fost depășite, de la profesionalismul întregii echipe, până la procesul de actorie care m-a provocat cu fiecare repetiție. M-am ales și cu o poreclă „Cehoviana”, pentru că în timpul lucrului am simțit cel mai puternic trecerea de la realism psihologic la Commedia dell’Arte.

Alexandru Tudor Sabău

Dottore, acest personaj incitant și complex, m-a cucerit din prima clipă. Pe cât de grea a fost calea descoperirii și nașterii lui, pe atât de frumoasă. Bătrân, bogat, autoritar, gurmand, iubitor cu fiica și sever cu slugile, are o singură obsesie: să nu fie pătate numele și onoarea familiei! O compoziție minunată, într-un stil foarte drag mie, Comedia dell’Arte!

Mihai Hurduc

Eu sunt Capitano Pizzapasta, veteran a 1000 de confruntări, adică nu sunt eu… personajul este… Precum Salsola Tragus – ciulinul rusesc (un fel de Genghis-Han al buruienilor), buruiana plimbată de vânturile din vest prin întreg deșertul –, Capitano este mereu pe drumuri, însoțit de slujitorul lui fidel, în căutarea stării de bine, însă doar pentru el. A fi o mască de Commedia dell’Arte pe scenă (palco) este o mare provocare pentru mine.

Alex Floroiu

Cannolo este tipul uman al slugii dependente de stăpân. Universul lui se rezumă la satisfacerea nevoilor primare, lipsindu-i cu desăvârșire discernământul alegerilor. Un personaj vulnerabil, cu preocupări simple, cu gânduri ușoare, ce atrage simpatia publicului prin felu-i infantil de a supraviețui problemelor. Aflându-se la baza ierarhiei sociale, Cannolo reprezintă „omul din popor”, revenindu-i astfel rolul de mediator între spectatori și personaje.

Robert Poiană

Acest spectacol „Wanted” mai are pentru mine și un alt nume „What we always Wanted”. Adică o producție integrală Breasla Actorilor; iar ca orice proiect care se respectă, el a luat viață într-o bucătărie acum șase sau șapte ani când eram la începuturi. Ne-am dorit foarte mult să facem un spectacol de Commedia dell’Arte, să jucăm cu măști autentice… Ehh, ce știam noi atunci, visam. Acum a sunat ceasul și ce să vezi, e realitate. Totul a început să capete viață când au venit măștile, aceste obiecte mistice ce te transformă cu totul. Eu mă aflu sub protecția lui Pantalone, o mască ce aduce foarte multe provocări, dar eu și bătrânul începem să ne împrietenim foarte bine și abia așteptăm să ieșim la joacă­­.

Pantalone Avari – Ropert Poiană

Matilde – Laura Manea

Dottor Gulielmo – Alexandru Tudor Sabău

Capitano Pizzapasta – Mihai Hurduc

Cannolo – Alex Floroiu

Speloncina – Cezara Munteanu

Arlecchino – Liviu Chițu/Ciprian Valea

 

 

 

Măști – Stefano Perocco di Meduna

Scenografia – Mădălina Sandu

Costume – Ioana Colceag

Coregrafie – Ioana Macarie

Machiaj – Cristina Sinoae

Afiș – Mădălina Sinoae

Foto/Video – Melissa Antonescu