ZILELE CETĂŢII ADUC LA TIMIŞOARA SPECTACOLE ÎN STILUL MISTERELOR MEDIEVALE, CONCERTE ÎN AER LIBER ŞI CONCURSURI DE ISTORIE


Zilele Cetăţii debutează VINERI, 12 mai, de la ora 19, cu un concert festiv al Filarmonicii Banatul Timişoara.
SÂMBĂTĂ, 13 mai, la Bastionul Theresia, Salon Vega, va avea loc un CONCURS DE ISTORIA TIMIŞOAREI PENTRU ELEVI, cu participarea şcolilor din Cartierul Cetate, dar şi a celorlalte şcoli şi licee din Timişoara. Concursul va fi urmat, de la ora 11, de un inedit spectacol – CĂLĂTORIE ÎN TIMP – lecţie interactivă de istorie, prezentare de arme şi tehnici vechi de luptă, concert de muzică veche şi show de reconstituire istorică (reenactment) cu artiştii şi trainerii trupei PEREGRINII . De la ora 12, programul dimineţii se va încheia cu o proiecţie de film documentar istoric – ISTORIA PREZENTATĂ ÎN DOCUMENTE – prezintă prof. Adrian Deheleanu
După-amiaza încep spectacolele în pieţele cartierului Cetate. De la ora 17, în Piaţa Libertăţii, va avea loc spectacolul FANTASIA cu Eva Labadi şi trupa Phantasia.
De la ora 19, în amfiteatrul din Piaţa Sf. Gheorghe, show total – CANTICUM BELLATOR – LEGENDELE CETĂŢII – spectacol LIVE de muzică istorică, dansuri vechi, teatru medieval cu menestrelii Timişoarei, PEREGRINII şi invitaţii lor de la TEATRUL PORTABIL şi ŞCOALA BARZILOR. Spectacolul se va încheia cu un alai care îi va purta pe spectatori pe străzile Cetăţii până în Piaţa Unirii din Timişoara, unde va fi reînviată arta veche a spectacolelor de stradă într-un show care va prefaţa seara de muzică cultă din Domul Romano- Catolic.
De la ora 20, 30, CONCERT DE ORGĂ – MUZICA VECHII CETĂŢI, cu prof.dr.Felician Roşca
Evenimentele de DUMINICĂ, 14 mai, încep la ora 19, când la Catedrala Mitropolitană Timişoara va avea loc un concert de imnuri religioase în interpretarea Corului Catedralei.Tot la ora 19.00, în Parcul Rozelor va ăncepe show-ul ARTIŞTII CETĂŢII, concert LIVE al trupelor PEREGRINII, THEA AND THE SKYWALKERS, NEON şi EPOKA.
Zilele Cetăţii se încheie cu un SPECTACOL OFERIT DE ANSAMBLUL TIMIŞUL, în Parcul Rozelor, de la ora 20,30.
ZILELE CETĂŢII sunt organizate de Consiliul Cartierului Cetate, cu sprijinul Primăriei Timişoara, Casei de Cultură Timişoara şi al Filarmonicii Banatul Timişoara.
ZILELE CARTIERULUI CETATE TIMIŞOARA 12-14 mai 2017

PROGRAM

VINERI 12 MAI 2017

Ora 19.00, Filarmonica Banatul Timişoara
Concert dedicat Zilelor Cartierului Cetate Timişoara

SÂMBĂTĂ 13 MAI 2017
ora 10.00, Muzeul Național al Banatului, Bastionul Theresia, Salon Vega
CONCURS DE ISTORIA TIMIŞOAREI PENTRU ELEVI, cu participarea școlilor din Cartierul Cetate, dar și a celorlalte școli şI licee din Timișoara.
ora 11.00, Muzeul Național al Banatului, Bastionul Theresia, Salon Vega
CĂLĂTORIE ÎN TIMP – lecție interactivă de istorie, prezentare de arme și tehnici vechi de luptă, concert de muzică veche și show de reconstituire istorică (reenactment) cu artiștii și trainerii trupelor Peregrinii și Teatrul Portabil
ora 12.00, Muzeul Național al Banatului, Bastionul Theresia, Salon Vega
ISTORIA PREZENTATĂ ÎN DOCUMENTE – prezintă prof. Adrian Deheleanu, Muzeul Național al Banatului. Proiecție film documentar istoric.
Ora 17. 00, Piața Libertății
FANTASIA – spectacol pentru copii cu Eva Labadi și trupa Phantasia Ora 19.00, Amfiteatrul din Piața Sf. Gheorghe, Timişoara,,CANTICUM BELLATOR – LEGENDELE CETĂŢII ‘’ spectacol LIVE de muzică istorică, dansuri vechi, teatru medieval cu menestrelii Timișoarei, PEREGRINII și invitații lor de la TEATRUL PORTABIL și ŞCOALA BARZILOR. Spectacolul se va încheia cu un alai care îi va purta pe spectatori pe străzile Cetății până în Piața Unirii din Timişoara, unde va fi reînviată arta veche a spectacolelor de stradă într-un show care va prefața seara de muzică cultă din Domul Romano- Catolic.
Ora 20.30, Domul Romano-Catolic din Piața Unirii
CONCERT DE ORGĂ – MUZICA VECHII CETĂȚI, cu prof.dr.Felician Roşca

DUMINICĂ 14 mai 2017

Ora 19.00, Catedrala Mitropolitană Timişoara
Concert de imnuri religioase în interpretarea Corului Catedralei
Ora 19.00, Parcul Rozelor
ARTIȘTII CETĂȚII, concert LIVE al trupelor PEREGRINII, THEA AND THE SKYWALKERS, NEON și EPOKA.
Ora 20.30, Parcul Rozelor
SPECTACOL OFERIT DE ANSAMBLUL TIMIŞUL