La mai bine de doi ani de la întâlnirea cu publicul în galeria Pygmalion din Timișoara, Oana Stoian revine la Casa Artelor (str. Augustin Pacha nr.8) cu un nou demers artistic: o expoziție de fotografie inspirată, sensibilă și provocatoare.

„AEONIAN”, noul proiect fotografic semnat Oana Stoian, ne îmbie să ne oprim, cu onestitate, în faţa unei clipe, traducând-o într-o stare. Co-autori la alchimia artistei, dilatăm timpul, îl legănăm ca pe-un prunc care nu se mai opreşte din scâncit, îl alintăm între două degete – asemeni unui miez de pâine. Plonjăm în adâncurile amintirilor cu rude care nu mai sunt, cu prieteni ale căror feţe nu ne mai apar în faţa ochilor. De-a valma, inima noastră va scoate la suprafaţă clasoarele cu timbre, albumele foto, picturile copilăreşti, jocul în nisip, diapozitivele cu poveşti, ierbarul, primul nostru film pe peliculă, „cine nu-i gata, îl iau cu lopata”, prima noapte de dragoste, primul sărut de rămas bun.” – spune  despre creația Oanei Stoian, Grig M. Dumitrescu.

Vernisajul expoziției are loc joi, 14 noiembrie, la ora 19.00. Despre artistă și creațiile ei va vorbi, cu acest prilej, Gheorghe Șfaițer – director de imagine și cadru didactic la Universitatea de Vest. Lucrările Oanei Stoian vor sta pe simezele galeriei Pygmalion până în 3 decembrie. __

_______________

Oana Stoian s-a născut în Lugoj în anul 1993. Pasiunea ei pentru artă s-a făcut remarcată înca din copilărie când a început să îşi exprime creativitatea, întâi prin pictură, apoi, în anii adolescenţei, prin descoperirea fotografiei. Opera ei simbolizează o abstractizare a realității, o pierdere a identității în contextul unor scene misterioase. Urmându-şi această pasiune, a absolvit studiile de licenţă în 2015, la secţia de Foto-Video a Facultăţii de Arte şi Design, în cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, iar in 2017 – studiile de masterat în Grafică Publicitară. În decembrie 2015 a avut prima expoziţie personală de fotografie în Timişoara, urmată în următorii ani de numeroase expoziţii personale şi de grup, atât în România, cât şi în străinătate.