Bookfest se întoarce la Timișoara pentru cea de-a XI-a ediție, organizat de Primăria Timișoara, prin Casa de Cultură a Municipiului, și Asociaţia Editorilor din România (AER).

Asociația Editorilor din România a fost fondată în 1991 și este principala asociație profesională a editorilor de carte din România, cea mai importantă confederație patronală din mediul editorial românesc, care reunește editori din toate domeniile de interes cultural.Asociația Editorilor din România își propune în mod special să promoveze lectura de carte de calitate și scrisul, să ușureze accesul cititorilor la carte, din punct de vedere material și informațional, contribuind, astfel, la o liberă circulație a ideilor, precum și la integrarea culturii și limbii române în circuitul mondial de valori.

 Salonul de carte se desfășoară în perioada 21-24 martie 2024, la Centrul Regional de Afaceri, al Camerei de Comerț și Industrie Timișoara, și aduce la Timișoara edituri, autori și evenimente pentru toate vârstele și toate gusturile.

Este cel mai important salon de carte din România și singurul eveniment al industriei editoriale, care a reușit să capete o dimensiune internațională marcantă, având ediții la Timișoara, București, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Brașov și Chișinău.

Programul Bookfest cuprinde atât lansări de carte și dezbateri, cât și proiecții cinematografice și evenimente interactive. (programul detaliat, în fișierul anexat)

Pentru că ne dorim ca dragostea de carte, de lectură și de limba română să ajungă la cât mai mulți tineri, elevii de la câteva școli timișorene se vor întâlni vineri, 22 martie, cu scriitorii Ioana Pârvulescu și Radu Paraschivescu, precum și cu filozoful Gabriel Liiceanu.

Programul acestor întâlniri este următorul:

Gabriel Liiceanu

ora 12:30 – Sala festivă a Colegiului Național Pedagogic „Carmen Sylva”, întâlnire cu liceenii

Radu Paraschivescu

ora 12:00 – Liceul Tehnologic Transporturi Auto; ora 16:00 – Cafeneaua Bookfest

Ioana Pârvulescu

ora 11:15 – Școala Gimnazială Nr. 19 „Avram Iancu”; ora 12:15 – Școala Gimnazială Nr. 30

ora 15:00 – Cafeneaua Bookfest, întâlnire cu elevii Școlii Gimnaziale Nr. 2