Salonul Hunedorean al Cărţii, ajuns la cea de-a XX-a ediţie, s-a desfăşurat în perioada 16-19 octombrie, în incinta Deva Mall, la sala d Or.

La deschidere a participat preşedintele C J Hunedoara, Mircea Flaviu Bobora, care a avut cuvântul de salut al deschiderii  al Salonului, alături de directorul Bibliotecii Judeţene Sebastian Bara, care a prezentat editurile participante.

Au participat peste 130 de edituri din ţară, dar şi din străinătate. În cadrul salonului au avut loc lansări şi prezentări de carte. Publicul prezent şi-a putut alege orice carte îşi dorea, tematica fiind diversă.

Printre cărţile ce au avut un succes deosebit se pot număra cele ale preotului Constantin Necula , apărute la editura Agnos din Sibiu, dar şi „Cronicile de aur ale Săcărâmbului, apărute la editura Setras din Deva, autor Alexandru Pavel Tokar.

Un moment deosebit a avut loc vineri după masa, cu Editura Şcoala Ardelenă, cu „Cântece pentru glas şi toacă” şi „Cine îi păzeşte pe paznici? Gânduri de zi şi de noapte”, autor Dorel Vişan, care a avut şi un deosebit recital de poezie.

Nu putem trece cu vederea nici umorul hunedoreanului Dumitru Hurubă, cu patru titluri de carte, în care în una dintre ele s-a apropiat atât de mult de „Infidelia” încât a devenit „Victimă colaterală”.

Dar acum spre încheiere să ascultăm cuvântul preotului Constantin Necula: „ Românii să fie mai exigenţi în ceea ce gândesc, în ceea ce fac şi în ceea ce trăesc, iar cei care încearcă să ne conducă să nu uite că între NOI şi VOI nu e o prăpastie. Ţara asta are un drum comun de străbătut care nu poate fi amputat, de aceea e destul de urât să ne zbatem de fiecare dată de pe baricade opuse”.