Cea de-a 29-a ediție a Târgului de Carte LIBREX – “Primăvara cărților la Iași” – se va desfășura în perioada 10–14 aprilie 2024 în Palas Mall Iași, Atrium, sub motto-ul “Pagini cu hărți pentru regăsirea prin cuvinte”. Evenimentul este organizat de S.C. SEDCOM LIBRIS S.A. și Organizația Patronală AGORA a Societăților pentru Difuzarea Tipăriturilor și a altor Bunuri Culturale din România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași.

La eveniment vor fi prezente cele mai importante edituri din România care vor atrage atenția publicului prin lansarea ultimelor apariții editoriale, prezentări de carte, întâlniri cu autorii, sesiuni de autografe etc.

Cititorii vor avea ocazia să cumpere cărți, unele la prețuri promoționale, dintr-o diversitate de domenii de specialitate, precum: beletristică, artă, știință, IT, medicină, comunicare, psihologie, dezvoltare personală, religie, istorie, drept, economie, cărți pentru copii, enciclopedii etc.

Agenda culturală include peste 40 de lansări și prezentări de carte ale editurilor prezente în târg, conferințe susținute de personalități marcante ale mediului academic și cultural:

Adrian CIOROIANU, Captivii care vor să ne elibereze. Despre suveraniști, populiști și eurosceptici (Joi, 11 aprilie, ora 17:00)

  • Alexandru Vlad CIUREA, Suprema dorință umană: Sănătatea creierului (Vineri, 12 aprilie, ora 12:00)
  • Constantin NECULA și Pr. Francisc DOBOȘ, Provocările frățietății (Vineri, 12 aprilie, ora 18:00)
  • Adrian PAPAHAGI, Inteligența artificială și prostia naturală  (Sâmbătă, 13 aprilie, ora 17:00)

Vor completa agenda Târgului de Carte Librex secvențele artistice susținute de studenți ai Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași și multe alte momente culturale pregătite de organizatori.

Cele mai valoroase creații literare vor fi premiate, conform tradiției Târgului de Carte, în cadrul Festivității de decernare a premiilor Librex din data de 13 aprilie, ora 13.00.

Deschiderea oficială va avea loc miercuri, 10 aprilie, ora 11.00.

Accesul publicului la Târgul de Carte și, implicit, la conferințe, este liber, zilnic, între orele 10.00 şi 22.00.

Mai multe informații puteți găsi pe pagina de facebook a evenimentului https://www.facebook.com/Targul.Librex.Iasi

Partener media: Ziarul de Iași