dublinPartener: Grup Media Singur

Organizator: Centrul de promovare Itaca – Dublin

Membrii juriului:

Alexandru Cistelecan (România)

Florin Iaru (România)

Attila F. Balazs (Slovacia)

Ioan Potolea (România)

Dorina Brândușa Landen (Suedia)

Dorina Șișu (Irlanda)

Emanuel Pope (Anglia)

Premiile acordate:

Locul I – Diplomă tipărită, un exemplar din revista Itaca nr. 14 (unde vor fi publicate poeziile câștigătoare), volumul de versuri “plătind pământului cu moartea noastră”, autor Dorina Șișu

Locul II – Diplomă tipărită, un exemplar din revista Itaca nr. 14 (unde vor fi publicate poeziile câștigătoare), volumul de versuri “Sâmburi”, autor Viorel Ploeșteanu

Locul III – Diplomă tipărită, un exemplar din revista Itaca nr. 14 (unde vor fi publicate poeziile câștigătoare), o monedă irlandeză de 1 penny, din anul 1916

1. Perioada de trimitere a poeziilor pentru concurs: 1 aprilie – 15 mai 2016

2. Jurizare: 16 – 31 mai 2016

3. Anunțarea câștigătorilor: 1 iunie 2016

4. Poeziile se trimit numai pe adresa centruldepromovaredublin@gmail.com

5. Fiecare participant va trimite poezia în nume propriu și va primi un e-mail de confirmare în 48 de ore. Dacă nu primiți acest e-mail, vă rugăm să retrimiteți!

6. Se trimite o singură poezie, în limba română, într-un document word de maximum 2 pagini A4, fără imagini, cu diacritice, font Times New Roman, mărimea literei 12

.

7. Fiecare participant se va înscrie o singură dată în concurs, atașând la e-mail numele real și complet, o fotografie jpg și localitatea de reședință.

8. Poezia trimisă la concurs nu trebuie să mai fi fost publicată anterior, nici măcar pe blogul personal sau pe site-uri de literatură.

9. Vârsta minimă de participare este de 14 ani împliniți. Vârstă maximă nu se impune.

10. Pot participa la concurs scriitori de limbă română, indiferent unde s-ar afla pe această planetă.

11. Poeziile intrate în concurs vor fi postate pe site-ul Centrului de promovare “Itaca” – Dublin, sub anonimat, primind un număr de ordine, în funcție de înscrierea lor.

12. Participanții sunt rugați să nu-și promoveze creația cu numărul respectiv pe propriile pagini de internet, în pofida faptului că nu va exista și un vot al publicului.

13. Jurizarea se va face în două etape. În prima, între 16 și 28 mai, fiecare membru al juriului va nota 10 poezii, pe care le consideră ca fiind cele mai bune, cu valori de la 1 la 10, fără a repeta vreo notă. După această primă evaluare, cele mai bine situate 10 poezii vor intra în faza finală, între 29 și 31 mai, iar fiecare membru al juriului va nota numai locurile I, II și III, acordându-le 5, 3 respectiv 1 punct. Astfel se vor stabili cei trei câștigători.

14. Nu se acordă mențiuni, diplome de participare și nu se face public votul juriului, luat individual.

15. După anunțarea câștigătorilor, în termen de câteva zile, vor apărea pe site și numele autorilor în dreptul fiecărei poezii și vom realiza un volum colectiv online (nu tipărit!), cu toate poeziile înscrise în concurs (de aceea este nevoie și de fotografiile autorilor).

16. Câștigătorii vor primi premiile în luna iulie a anului 2016, după ce va fi tipărit numărul 14 al revistei Itaca.

17. Vă vom ține la curent cu evoluția concursului pe site-ul Centrului de promovare “Itaca” – Dublin

http://hopernicus.falezedepiatra.net/CentruldePromovareaCulturiiDUBLIN/

ca și pe pagina de facebook a acestuia https://www.facebook.com/sufletromanescdublin?ref=hl

18. Toate poeziile premiate vor fi publicate în numărul 14 al revistei Itaca, potrivit smore.com

Dorim succes tuturor participanților, iar membrilor juriului inspirație în alegerea celor mai bune poezii!

Big image